Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U tijeku obnova škola u Svetoj Nedelji

Đake i zaposlenike škola Kerestinec i Sveta Nedelja dočekat će potpuno nove prostorije

Foto: Sveta Nedelja
Do sredine lipnja obnavljao se sustav grijanja i instalacija, a sada su u tijeku “veliki” radovi

U Svetoj Nedelji trenutačno su u tijeku građevinski radovi na dvjema školama – OŠ Sveta Nedelja i Područnoj školi Kerestinec. Radovi na OŠ Kerestinec počeli su u prosincu prošle godine, dok se s uređenjem OŠ Sveta Nedelja krenulo nešto kasnije, početkom veljače ove godine.

Nagrade su, osim učenika, dobili i njihovi mentori Nagrađeni najuspješniji svetonedeljski učenici

Marljivo se radi u obje škole

Do sredine lipnja obnavljao se sustav grijanja i instalacija, a sada su u tijeku “veliki” radovi. Marljivo se sa zidova skida stara boja, gleta se, lakiraju se parketi, obnavljaju se fasada, krovište...

OŠ Sveta Nedelja pohađa 670 đaka, a područnu školu Kerestinec njih 113. S obzirom na to da je manja škola, radovi su tamo već pri kraju, a u novom ruhu trebala bi zablistati do početka iduće školske godine.

Po povratku u školske klupe, đake iz Područne škole Kerestinec dočekat će nova vanjska i unutarnja stolarija, novi sanitarni čvorovi, novi parketi i epoxy podovi. Bit će promijenjena i fasada, a škola će se oličiti i iznutra. Bit će izmijenjene sve električne instalacije, a s njima dolazi i potpuno nova LED rasvjeta u cijeloj školi. Škola će dobiti i novu kotlovnicu, te će se sada grijati na plin. Bit će uljepšan i okoliš škole, a izvest će se i drenaža tla, kako se u slučaju velikih oborina voda ne bi zadržavala. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 2,756,593 kuna, a financira se dijelom iz sredstava fondova EU u iznosu od 846.853 kuna. Preostali iznos do ukupne vrijednosti projekta u jednakom omjeru sufinanciraju Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja, svaki sa 954.869 kuna.

Skrb o najmlađim sugrađanima Učenicima i udžbenici i bilježnice

U OŠ Sveta Nedelja obnova obuhvaća izvedbu toplinske fasade kamenom vunom, sanaciju stropova i zamjenu krovišta na starom dijelu škole, ugradnju vanjske aluminijske stolarije, zamjenu neonske učinkovitijom LED rasvjetom, kompletnu rekonstrukciju radijatorskog grijanja s ugradnjom termostatskih ventila i ugradnju kondenzacijskog kotla za pripremu potrošne tople vode. U cijeloj školi brusit će se i prelakirati drveni podovi, a škola će se oličiti i iznutra.

Bit će lijepo i ugodno

Ukupna vrijednost radova je 9,099.711 kn s PDV-om, od čega su 3,646.709,15 kuna s PDV-om bespovratna sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok preostali iznos od 5,453.002 kn u jednakom omjeru financiraju Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija.

– Učenike i zaposlenike škola dočekat će novi novcati objekti. Materijalni će se uvjeti rada time podići na najvišu razinu, u školi će biti lijepo i ugodno boraviti. To će svakako utjecati na motivaciju djece, ali i zaposlenika škola - zaključuje ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić.

Odluka Gradskog vijeća Koprivnice Svim učenicima osigurane besplatne radne i obične bilježnice