Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Sastanak predstavnika savjeta mladih i Ministarstva za demografiju

Aktivnije u kreiranje novih politika za mlade

Foto: bpz.hr
Tema sastanka bile su izmjene i dopune Zakona o savjetima mladih i druge mogućnosti kojima se županijski savjeti mogu baviti

Predstavnici savjeta mladih iz svih pet slavonskih županija, među kojima je bio i predsjednik Savjeta mladih Brodsko-posavske županije Josip Jagodar, sastali su se u Zagrebu s predsjednicom Savjeta mladih RH Tanjom Herceg, predstavnicima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na čelu s pomoćnikom ministrice Ivicom Bošnjakom te koordinatorom radne skupine za podršku savjetima mladih Matijom Kikeljom.

wi-fi internet POTPISAN SPORAZUM Internet u 16 brodskih općina

Tema sastanka bile su izmjene i dopune Zakona o savjetima mladih i druge mogućnosti kojima se županijski savjeti mogu baviti. Između ostalog, dogovoreno je da će se županijski savjeti aktivnije uključiti u rad podskupine za suradnju sa savjetima mladih te u kreiranje novih politika za mlade. Također, dobrim je ocijenjena činjenica da mladi ljudi danas imaju priliku angažirano raspravljati o svim temama, od onih lokalnih, preko politika u pojedinim resorima do zakonskih prijedloga i proračunskih politika.

Na sastanku je istaknuto kako je Zakon o savjetima mladih pružio okvir za sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i važnosti za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje u jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Završena energetska obnova OŠ S. Radića i Srednje škole M. A. Reljkovića 'Promijenili smo i vanjski identitet škole da postanemo intrigantni izvana kao što smo iznutra'