Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
tvrtka koja je dosad vodila bazene odustala

Bazeni se otvaraju 26. lipnja, goste čekaju novi zabavni sadržaji i brojna iznenađenja

1/2
Foto: Lipički compas
Budući da je Lipik turističko mjesto, a bazeni su gradski brend, u gradskoj su upravi odlučili sami preko svojih tvrtki upravljati bazenima

Unatoč neizvjesnosti i svim nevoljama, ponajprije onima vezanim za zarazu COVID-19, s čime se susrela naša zemlja kao i čitav svijet, krajem lipnja otvorit će se lipički bazeni.

Gradnja i uređenje Lipika U Poduzetničkoj zoni radi se kanalizacija, uređuje nogostup

Prepoznatljiv po bazenima

Međutim, za razliku od prijašnjih godina, za ovogodišnje otvaranje bazena pobrinut će se Grad Lipik i gradske tvrtke LIRA i Lipkom. Kako nam je objasnio gradonačelnik Vinko Kasana, iz tvrtke koja od 2014. godine drži bazene u najmu poručili su da se zbog situacije s pandemijom koronavirusa nisu pripremali za novu sezonu i da više nemaju interesa upravljati bazenima ove godine jer im je to prevelik rizik. Budući da je Lipik turističko mjesto, a bazeni su gradski brend, u gradskoj su upravi odlučili sami preko svojih tvrtki upravljati bazenima.

– Lipik je prepoznatljiv po bazenima i ja ne mogu zamisliti situaciju da naši bazeni na ljeto ne rade. Iskreno, situacija je još uvijek nesigurna, ne daj bože da nam se virus vrati, tko zna što će onda biti. Međutim, na naše bazene ne dolaze samo Lipičani, nego i gosti iz susjednih gradova i županija, pa čak i iz sjeverne Bosne. Za sve njih bilo bi veoma loše da bazeni ne rade – kaže Kasana. Pripreme su ove godine krenule malo kasnije, ali zahvaljujući povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, kao i činjenici da na području Lipika i okolice nije bilo oboljelih, bazeni će biti otvoreni 26. lipnja.

Turistički sadržaji bit će prilagođeni malim skupinama i pojedinačnim posjetima “Lipik je grad koji je stvoren za uživanje, rekreaciju i odmor, želimo da to i ostane”

Zahvaljujući naporima Grada Lipika u razvoju turizma, trenutačno se vrše sve pripreme na prostoru bazena. Djelatnici gradskih tvrtki užurbano rade na uređenju okoliša i čitavog postrojenja.

– Pridržavat ćemo se svih propisanih mjera s obzirom na broj kvadrata i ostalo, ali mislim da to neće biti problem zato što su naši bazeni zaista veliki. Imamo tri bazena, a i prostor oko njih je velik. Naravno, ispoštovat ćemo sve ono što se odnosi na higijenu, dezinfekciju i preporučenu fizičku distancu – ističe Kasana.

Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o. i komunalno poduzeće Lipkom d.o.o., odnosno Grad Lipik potrudit će se za to da se posjetiteljima ponude i dodatni sadržaji, ali i neka nova iznenađenja o čemu bi veoma brzo mogli saznati nešto više.

Sudeći po svemu najavljenom, ako je netko odlučio da ove godine ne ide na more, zasigurno će te užitke moći kompenzirati na kupanju u Lipiku.

Počela sezona u bizovačkom Aquapolisu Računaju na goste iz Slavonije, a otvaranjem granica i na povratak posjetitelja iz BiH

Nude odmor i rekreaciju

– Želimo na neki način razbiti ono što nam se događalo u protekla tri mjeseca. Lipik je grad koji uvijek svojim gostima pruža odmor i rekreaciju i želimo da tako i ostane. Nadam se da će gostiju biti, zato radimo i na tim dodatnim zabavnim sadržajima i iznenađenjima – zaključio je gradonačelnik.