Klaster Slavonije, sastavljen od predstavnika pet slavonskih županija, imao je s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice uspješnu prezentaciju povijesne, kulturne i eno-gastro ponude Slavonije i Baranje pred austrijskim novinarima u Beču. Uz one tradicionalne, Slavonci su svojim domaćinima predstavili i neke nove mogućnosti koje turisti mogu doživjeti u hrvatskoj žitnici.
- Mi prije svega sigurna i lako dostupna destinacija austrijskom tržištu. Slavonija za njih nije nepoznanica, ali svejedno su bili ugodno iznenađeni. Oni dosad nisu ni znali da smo mi tako bogati raznovrsnom turističkom ponudom i proizvodima poput cikloturizma, kampiranja i jahanja – kazala je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije Austrijancima je predstavljena cjelokupna turistička ponuda Slavonije, uz servirane gastronomske specijalitete te vrhunska iločka, erdutska i kutjevačka vina.
Dio tima bio je i masterchef Tomislav Banić, koji je tradicionalnu slavonsku gastro ponudu aranžirao na drugačiji način.
- Naš Tomislav oduševio je Austrijance novim oblicima kušanja domaćeg sira i kajmaka u kombinaciji s medom i orasima. Uživali su u kulinu, kulinovoj seki i čvarcima, a jedna je novinarka bila očarana okusom i mirisom švargla – ispričala je Ružica Vidaković.
Najsretnijeg od prisutnih novinara klaster je nagradio petodnevnim boravkom u eko-etno selu Stara Kapela, a svim uzvanicima podijeljeni su promidžbeni materijali i press mape s najnovijim izdanjima svih pet županija.