Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Uspješno predstavljanje u Austriji

Bečki novinari uživali u specijalitetima slavonske gastro ponude

Austrijanci su uživali u domaćoj slavonskoj hrani
1/3
Foto: TZ Brodsko-posavske županije
Masterchef Tomislav Banić oduševio je Austrijance novim oblicima kušanja domaćeg sira i kajmaka u kombinaciji s medom i orasima

Klaster Slavonije, sastavljen od predstavnika pet slavonskih županija, imao je s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice uspješnu prezentaciju povijesne, kulturne i eno-gastro ponude Slavonije i Baranje pred austrijskim novinarima u Beču. Uz one tradicionalne, Slavonci su svojim domaćinima predstavili i neke nove mogućnosti koje turisti mogu doživjeti u hrvatskoj žitnici.

Biciklizam u Slavoniji razvoj turizma u slavoniji Stress-free destinacija biciklista, planinara i gurmana

- Mi prije svega sigurna i lako dostupna destinacija austrijskom tržištu. Slavonija za njih nije nepoznanica, ali svejedno su bili ugodno iznenađeni. Oni dosad nisu ni znali da smo mi tako bogati raznovrsnom turističkom ponudom i proizvodima poput cikloturizma, kampiranja i jahanja – kazala je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije Austrijancima je predstavljena cjelokupna turistička ponuda Slavonije, uz servirane gastronomske specijalitete te vrhunska iločka, erdutska i kutjevačka vina.

Centar Šagulje povukao još 1,2 milijuna kuna sredstava iz EU Ove županije moći će se pohvaliti čišćim i zdravijim okolišom

Dio tima bio je i masterchef Tomislav Banić, koji je tradicionalnu slavonsku gastro ponudu aranžirao na drugačiji način.

- Naš Tomislav oduševio je Austrijance novim oblicima kušanja domaćeg sira i kajmaka u kombinaciji s medom i orasima. Uživali su u kulinu, kulinovoj seki i čvarcima, a jedna je novinarka bila očarana okusom i mirisom švargla – ispričala je Ružica Vidaković.

Najsretnijeg od prisutnih novinara klaster je nagradio petodnevnim boravkom u eko-etno selu Stara Kapela, a svim uzvanicima podijeljeni su promidžbeni materijali i press mape s najnovijim izdanjima svih pet županija.

Potpisan ugovor o pregledavanju svinjskog mesa Suzbijanje trihinele Županija sufinancira pregled svinjskog mesa u klaonicama