Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Nova velika investicija u gradu Belišću

Belišće dobiva tvornicu za otkup i preradu meda, i nova radna mjesta

Foto: Grad Belišće
Tvornica bi s radom trebala početi 2022. i u toj fazi otkupljivati 500 do 1000 tona meda godišnje te zaposliti 10 do 12 radnika

Belišće dobiva tvornicu za otkup i preradu meda. U Gradskoj upravi nedavno je, naime, svečano potpisan ugovor o kupoprodaji i osnivanju prava građenja za tri nekretnine u gospodarskoj zoni "Kod pruge" između tvrtke Royroyal D d.o.o. i Grada Belišća.

PRIJAVE SU OTVORENE DO 12. OŽUJKA kuna Županija dijeli 2,9 milijuna za kulturu

Mađarski investitor

Uzvanike, među kojima je bio direktor tvrtke Royroyal D d.o.o. Laszlo Lang sa suradnicima, veleposlanik RH u Mađarskoj Mladen Andrlić, veleposlanik Mađarske u Hrvatskoj Csaba Demcsak i predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, dočekali su dogradonačelnici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić.

Mađarski investitor odlučio je u Belišću sagraditi pogon za otkup i preradu meda i proizvodnju proizvoda od meda, za što će u početnoj fazi uložiti 1,3 milijuna eura. Tvornica bi s radom trebala početi 2022., u toj fazi je plan od hrvatskih pčelara otkupljivati između 500 i 1000 tona meda godišnje te zaposliti 10 do 12 radnika, no u sljedećih nekoliko godina, uz povećanje otkupa meda na 3000 tona godišnje, plan je zaposliti i sto radnika.

UMRO PRIJE 61 GODINU U Krašiću obilježena obljetnica smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca

Još jednog investitora u Belišće je zasigurno privukla industrijska tradicija, koja ovdje postoji od samog nastanka naselja 1884., no ne treba zanemariti, istaknuto je, ni sve ono što Grad Belišće pruža različitim gospodarskim mjerama. – Prije svega, nastojimo biti partneri, pomoći im ukloniti razne administrativne barijere, tu su potpore za novozaposlene, oslobađanje od dijela komunalnog doprinosa i tako dalje – navela je Ljerka Vučković.

Uređenje infrastrukture

Završena je 13,7 milijuna kuna vrijedna energetska obnova Boravak 443 đaka u školi postao ugodniji

Početkom prosinca završeno je i uređenje komunalne infrastrukture na pet hektara zemljišta, čime je Belišće potencijalnim investitorima osiguralo pet parcela u gospodarskoj zoni "Kod pruge", u koju je, zajedno s EU sredstvima, do sada uloženo 7,1 milijun kuna. Već su četiri parcele dobile svoju namjenu.