Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Završeni brojni projekti u Bjelovaru, gradonačelnik najavio i gradnju nove škole

Besplatan internet, obnovljena igrališta i ceste, a dio đaka na jesen na nastavu u istoj smjeni

Foto: Facebook Grada Bjelovara
Posao smo odradili u suradnji s bjelovarskom tvrtkom Image Enter, a odlučili smo se za nešto kvalitetniju varijantu pa je vrijednost projekta viša od 15 tisuća eura koliko smo dobili na natječaju Europske komisije, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak

Besplatan internet na javnim mjestima u gradu, obnova dječjih igrališta, jednosmjenska nastava i obnova cesta u gradskim naseljima teme su koje su obilježile protekli tjedan u Bjelovaru. Gradonačelnik Dario Hrebak objasnio je da se Grad Bjelovar prijavio na natječaj Europske komisije za uvođenje besplatnog Wi-Fi-ja za građane i posjetitelje u javnim prostorima, pod nazivom WiFi4EU.  Oprema za javni bežični internet nedavno je instalirana na području grada.

Bjelovar Hrvatska vojska uređuje dječja igrališta

– Procedura je bila nešto kompliciranija, no sve smo uspjeli ispoštovati i dobiti vaučer od 15 tisuća eura. Jako puno gradova se javilo upravo na taj natječaj. Europska komisija odlučila je podržati gradove u digitalizaciji javnih usluga i omogućavanju interneta za širu masu ljudi. Tako smo i mi prihvatili da u samom centru grada na nekoliko točaka omogućimo besplatan internet. Posao smo odradili u suradnji s bjelovarskom tvrtkom Image Enter, a odlučili smo se za nešto kvalitetniju varijantu pa je vrijednost projekta viša od 15 tisuća eura. Park je jednostavno nemoguće pokriti, zbog velikih krošnji drveća. No lokacije kao što su gradska uprava, Tehnološki park, Kulturni i multimedijski centar, Gradski muzej, Narodna knjižnica “Petar Preradović”, Omladinski dom i Korzo sasvim su dovoljne da bi se građani mogli priključiti na besplatan Wi-Fi – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Intervju s gradonačelnikom Darijem Hrebakom Poznati smo kao transparentan grad bez prireza, riješili smo čvor Farkaševac...

Osim toga, u uspješnoj suradnji su prošloga tjedna Topničko-raketne pukovnije i Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno mehanizirane brigade pomogle pri uređenju šest dječjih igrališta, dok je Grad obnovio postojeće dječje igralište u Jošinama i u njega uložio 70.000 kuna.

Dobre vijesti dočekale su i školarce u područnim školama Gudovac i Klokočevac gdje je uvedena jednosmjenska nastava. To je omogućeno brojnim ulaganjima Grada Bjelovara što je potvrdio i gradonačelnik Dario Hrebak.

Gradonačelnik Bjelovara obišao gradilište u Gudovcu Gradi se prvi vrtić nakon 50 godina, a imat će dvije vrtićke i jednu jasličku grupu

– Jednosmjenska nastava važna je za djecu i stoga je Grad Bjelovar u zadnje dvije godine kontinuirano radio na energetskoj obnovi škola s ciljem da sve škole na području grada budu obnovljene i da imaju osnovne uvjete za rad. I ova škola ovdje u Gudovcu potpuno je obnovljena, uloženo je više od milijun kuna. Najveći problem je nedostatak prostora, točnije Gradu je potrebna još jedna škola i stoga krećemo u gradnju nove škole u sjevernom dijelu grada. Moram naglasiti da ni to neće biti dovoljno pa ćemo nadograđivati Područnu školu u Ždralovima – zaključio je Hrebak.