Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Borovo naselje

Besplatan teniski kamp za 70 djece

Besplatan teniski kamp u Borovu naselju
1/3
Foto: Teniski klub Borovo
Organizator kampa je švedske organizacije Grow, a ove su godine u radu sudjelovali i Zaklada Marin Čilić, Teniski klub Borovo kao i Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići

U organizaciji švedske organizacije Grow na teniskim terenima u vukovarskoj četvrti Borovo naselje održan je besplatan teniski kamp za djecu. U organizaciju kampa uključila se Zaklada Marin Čilić, Teniski klub Borovo kao i Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići. Djeca od 8 do 15 godina kroz četiri dana kampa imala su priliku naučiti osnovne vještine tenisa, odnosno, kako servirati, igrati forehand i backhand. Učili su od profesionalnih trenera poput Josipe Bek, Pere Cvitkovića, Miljane Božić Šljukić, Denisa i Dine Ilečić i Lise Skeppstedt. Organizatori navode kako se na treće izdanje kampa prijavio rekordan broj djece, njih 70.

poljoprivreda ugovori o potporama Vukovarsko-srijemska županija potiče udruge iz poljoprivrede

- S obzirom na svoju prošlost i na to da će zauvijek biti moj rodni grad Vukovar ima posebno značenje za mene. Sport i tenis donijeli su mi toliko toga lijepog u životu tako da sam oduvijek imao želju pomoći djeci Vukovara upravo kroz sport. Ovo je treća godina da organiziramo kamp i jako sam sretan što se ove godine prijavio rekordan broj djece, njih čak 70! Želio bih se zahvaliti i suradnicima na ovom projektu. Iznimno sam sretan što smo zajedno pružili priliku djeci da kroz ova četiri dana unaprijede svoje motoričke vještine, a sve to kroz smijeh, fair play i druženje s novim i starim prijateljima - rekao je voditelj organizacije Grow Dino Ilečić koji je i inicijator besplatnog teniskog kampa za djecu u Vukovaru.

Ilečić je inače rođeni Vukovarac koji je za vrijeme rata emigrirao s obitelji u Švedsku.

Ovom prilikom Zaklada Marina Čilića donirala je kampu teniske mreže, rekete i loptice te tako podržala održavanje kampa.

Potpore za mljekare Ulaganje Za mini mljekare i do milijun eura potpore