Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Potpisan ugovor

Bespovratna sredstva za „Ćakule o zdravlju“

Foto: Šibensko-kninska županija
Projekt će se provoditi 18 mjeseci u Šibeniku, Drnišu i Kninu

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije Diana Dulibić potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt „Ćakule o zdravlju“ s prof.dr.sc. Milanom Kujundžićem, ministrom zdravstva i Antom Lončarom, ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, izvijestili su iz Šibensko-kninske županije. Vrijednost projekta je 868.193 kune, a to je ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka. Projekt je odobren u sklopu Poziva „Promocija zdravlja i prevencija bolesti - Faza I“, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda. 

Kreće opsežna rekonstrukcija u Šibeniku Obnavlja se cijela Ulica kralja Zvonimira i Gradska vijećnica

Specifičan cilj ovog poziva usmjeren je na unapređenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova u promociji zdravlja i prevenciji bolesti. Projekt ĆOZ provodit će se 18 mjeseci u Šibeniku, Drnišu i Kninu te će se usredotočiti na tri područja djelovanja: edukativne radionice za zdravstvene djelatnike, stručni okrugli stolovi i javne tribine.

Opći cilj projekta „Ćakule o zdravlju“ jest smanjiti umiranje od kroničnih nezaraznih bolesti koje se mogu spriječiti podizanjem razine znanja i vještina liječnika, medicinskih sestara i patronažnih sestara o komunikaciji s osobama u skrbi koje imaju čimbenike rizika za razvoj tih bolesti, istaknuli su iz Županije i dodali da će se organizirati devet edukativnih radionica za 90 zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova koje su zamišljene prema modelu „edukacija edukatora“ s temama o novotvorinama, bolestima cirkulacijskog sustava i dijabetesu te bolestima ovisnosti i problemima mentalnog zdravlja.

Vlasnik kuća je država, a mjesečna najamnina iznosi 1 kunu Šibensko-kninska županija U općini Kistanje šest obitelji dobilo krov nad glavom

Radionice će, navodi se, provoditi stručni timovi iz ustanove Zavod za javno zdravstvo ŠKŽ-a.

 – Prijenosom znanja i vještina educirat će se timovi liječnika, medicinskih sestara i patronažnih sestara o tome što, kome, kada i kako savjetovati i preporučiti te na koji način pružiti medicinski točne informacije prilagođene osobama u skrbi i njihovim obiteljima. Kao obvezne aktivnosti u sklopu projekta predviđena su dva okrugla stola na temu unapređenja znanja i vještina zdravstvenih djelatnika, provođenje info-kampanja o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti putem društvenih mreža te javne edukacijske tribine i info-pultovi – zaključili su iz Županije.

Adaptacija na klimatske promjene Županiji glavna nagrada u Portugalu za plan upravljanja obalnim područjem