Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibensko-kninska županija

U općini Kistanje šest obitelji dobilo krov nad glavom

Vlasnik kuća je država, a mjesečna najamnina iznosi 1 kunu
1/4
Foto: Šibensko-kninska županija
Stambeno su zbrinute jednočlana obitelj Macukić, četveročlana Čibarić, peteročlana Palić, šesteročlane obitelji Berišić i Glasnović, te sedmeročlana obitelj Rucić

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar u Kistanjama je svečano potpisao Ugovore o najmu i uručio ključeve šest obitelji koje su stambeno zbrinute davanjem u najam novoizgrađenih kuća u državom vlasništvu, prenijeli su iz Šibensko-kninske županije.

Adaptacija na klimatske promjene Županiji glavna nagrada u Portugalu za plan upravljanja obalnim područjem

Svečanom uručenju i obilasku kuća prisustvovali su župan Goran Pauk, zamjenica župana Anja Šimpraga, te Roko Antić i Borislav Šarić, zamjenici načelnika općine Kistanje.

- Izražavam zadovoljstvo što je naša ustanova Dom zdravlja Knin, uz suglasnost Županije kao osnivača, po zahtjevu Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje, darovala više od 10 tisuća m² zemljišta na kojem su izgrađeni domovi s pripadajućom infrastrukturom za ove obitelji - kazao je župan Goran Pauk.

Za potrebe stambenog zbrinjavanja ovih obitelji, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje izgradio je sedam obiteljskih kuća stambene površine od 34,54 m² do 116,70 m² za što je utrošeno 3,5 milijuna kuna, dok je njihovo priključenje na kanalizacijsku i vodovodnu mrežu iznosilo 590 tisuća kuna.

u skradinu Helena Madić izabrana je za miss Šibensko-kninske županije

Preostala sedma izgrađena stambena jedinica, ovisno o potrebi, dodijelit će se ili obitelji podnositelja zahtjeva s liste prvenstva Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji ili obitelji u potrebi s osnova nekog drugog stambenog Programa kojeg provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a kojima je prethodno rješenjem utvrđeno pravo na stambeno zbrinjavanje.

Riječ je o obiteljima, bivšim izbjeglicama s Kosova, koje su potpisivanjem Ugovora o najmu stekle zakonsku osnovu za darovanje istih i stjecanje trajnog vlasništva nad dodijeljenim nekretninama, budući da su bili korisnici stambenih objekata koji su im dati na korištenje temeljem Zakona o privremenom preuzimanju i upravljanju određenom imovinom.

Davanjem u najam novoizgrađenih kuća u državnom vlasništvu čija će mjesečna najamnina iznositi 1 kunu, stambeno su zbrinute jednočlana obitelj Macukić, četveročlana Čibarić, peteročlana Palić, šesteročlane obitelji Berišić i Glasnović, te sedmeročlana obitelj Rucić.

sastanak Park prirode Dinara od sjevernog dijela Knina do Trilja

Na području Općine Kistanje Republika Hrvatska nema zemljište u svom vlasništvu koje se nalazi unutar prostornog plana gdje je dozvoljena gradnja, stoga je 2017. godine uputila zamolbu Domu zdravlja Knin koji je bio vlasnik građevinskog  zemljišta.

Kako Dom zdravlja Knin svojim strateškim planom nema predviđenu potrebu korištenja građevinskog zemljišta za provođenje ili proširenja zdravstvenih djelatnosti u svojoj mjerodavnosti, Upravno vijeće Doma zdravlja Knin uz suglasnost Šibensko-kninske županije, kao osnivača, donijelo je Odluku o darovanju zemljišta Republici Hrvatskoj za potrebe stambenog zbrinjavanja obitelji s područja općine Kistanje.

PEPSEA Projekt za zaštitu mora od onečišćenja s brodova mladi vinari Brončana i srebrna medalja za vinare iz Šibensko-kninske županije