Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
novac za udruge

“Bilogorskim selima” 40.000 kuna, već su počeli s uređenjem Ribnjaka

Bilogorska sela
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Županija je ove godine osigurala 1,6 milijuna kuna za rad udruga, što je najveći iznos u povijesti BBŽ-a

Bjelovarsko-bilogorska županija ove je godine osigurala najveću financijsku potporu dosad za rad udruga na svom području, više od 1,6 milijuna kuna po dva županijska Javna poziva. Sukladno s tim bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je i ugovor s predsjednikom udruge “Bilogorska sela” Zdenkom Kržakom o financijskoj potpori vrijedan 40.000 kuna.

Županijske ceste Ministarstvo prometa Dodatnih 100 milijuna kuna za županijske ceste

Naime, udruga “Bilogorska sela” u projektu je uređenja Ribnjaka koji se nalazi u mjestu Starčevljani na području općine Kapela. Trenutačno su u gradnji sjenica i ribički dom, a sam ribnjak već sada, ali i u budućnosti jedan je od turističkih aduta njihova kraja. Inače, udruga “Bilogorska sela” broji nešto više od 300 članova s područja općine Kapela, ali i okolnih općina i osnovni cilj rada joj je podizanje kvalitete života na selu.

Stanovi Bjelovarsko-bilogorska županija Subvencionirane stambene kredite koriste 63 obitelji

Čine to svojim brojnim aktivnostima i organizacijom raznih događanja humanitarnog, edukativnog i zabavnog karaktera. Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže svojim udrugama da provode svoje vrijedne programe i obogaćuju život svoga kraja, a time i cijele županije.

Uz njihove programe i projekte veže se velik broj osoba koje aktivno sudjeluju u radu svojih udruga s jedne strane, a s druge strane građani imaju mjesta na kojima se okupljaju kako bi svojim radom pridonosili široj zajednici.

Kulutra kultura Za udruge iz Garešnice te iz općina Berek i Hercegovac 60.000 kuna