Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Manifestacija

Biogradska noć ove godine u znaku uspjeha vatrenih na SP-u u Rusiji

Biogradska noć
Foto: Biogradska rivijera
Biogradska noć nekako predstavlja vrhunac našeg ljeta, a okupi više od 20 tisuća posjetitelja, pa ih barem toliko ili više očekujemo i ove godine – ističe Ivana Kulaš, direktorica biogradske Turističke zajednice

Biogradska noć je tradicionalna turistička manifestacija koju TZG Biograd na Moru i Grad Biograd na Moru organiziraju već mnogo godina, a posvećena je Danu pobjede i domovinske zahvalnosti.

– Manifestacija posvećena Danu pobjede i Domovinske zahvalnosti koja se tradicionalno obilježava 4. kolovoza na biogradskoj rivi s početkom u 21 sat, ove godine ima posebno izdanje jer je tematski vezana za najvažniju sporednu stvar na svijetu i uspjeh naših vatrenih na Svjetskom prvenstvu. Biogradska noć nekako predstavlja vrhunac našeg ljeta, a okupi više od 20 tisuća posjetitelja, pa ih barem toliko ili više očekujemo i ove godine – ističe Ivana Kulaš, direktorica biogradske Turističke zajednice.

Povratak u život starog kina u Svetom Filipu i Jakovu U središtu Svetog Filipa i Jakova bit će moderan kulturni centar Povratak u život starog kina

Biogradska noć tradicionalno posjetiteljima nudi atraktivan zabavni program tijekom cijele večeri s različitim zvučnim i svjetlosnim efektima, glazbeno-laserskim programom, vatrometom uz nezaobilazni defile osvijetljenih brodova, pripremu specijaliteta na otvorenom, nastupe klapa, gradske glazbe, mažoretkinja, zabavljačkih skupina i to na dvije pozornice na rivi. Za glazbeni program ove godine zadužene su grupe Magazin i Pravila Igre te klapa Bunari.

Ugostitelji i razne gradske udruge svojom gastroponudom častit će sve posjetitelje, pa će se tako moći degustirati: srdele na gradele, domaći pršut, rižoto s plodovima mora, pašta-fažol, fritule, kroštule, brudet od sipa, maneštrun od sipe, dagnje na buzaru i mnoga druga tradicionalna jela. Izlagači iz cijele Hrvatske ponudit će svoje autohtone proizvode, a kao posebni gosti predstavit će se izviđači koji nastupaju u sklopu Biograd Street Music Festivala.

Dječji vrtić u Biogradu na Moru Natječaj Biogradu na Moru odobreno pola milijuna kuna za dječji vrtić