Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 288 pregleda
Vukovarsko-srijemska

Bivši Mostov ministar protiv HDZ-ova župana

Božo Galić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Božo Galić natjecat će se za treći mandat župana, konkurencija mu je Tomislav Panenić, a u utrku se uključuje i Zlatko Cegledi

Proteklih je mjeseci bilo govora da će dugogodišnjeg vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića zamijeniti svježa lica iz HDZ-a. Kao alternativa se spominjao gradonačelnik Otoka Josip Šarić, koji je trebao ublažiti animozitet na relaciji Vukovar – Vinkovci, ali i mlada suradnica premijera Andreja Plenkovića i saborska zastupnica Marijana Balić. Odlukom županijske stranačke organizacije krajem veljače definitivno su otpala takva nagađanja pa će se Galić na svibanjskim izborima natjecati za treći mandat na čelu županije.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U tome će ga pokušati omesti SDP-ov Zlatko Cegledi, no s obzirom na to da je riječ o županiji koja je tradicionalno uporište HDZ-a, malo tko ozbiljnije računa na njegov značajniji izborni uspjeh. HDZ-ove šanse donekle bi mogao umanjiti mostovac Tomislav Panenić, bivši ministar gospodarstva i gradonačelnik Tompojevaca, a sadašnji saborski zastupnik. Budući da je Most prepoznat kao konzervativnija politička opcija, nije isključeno da bi mogli postići određen izborni uspjeh u tom dijelu Hrvatske.