Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Analizirali projekte usvojene prije dvije godine

Boban: Očekuju nas operativni radovi na brojnim prometnim projektima

Andrej Plenković u Splitu se sastao s lokalnim čelnicima
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Pripremne faze su pri kraju, rekao je Blaženko Boban, a gradonačelnik Krstulović Opara dodao je da se razgovara i o obnovi Poljuda i gradnji muzeja Hajduka. Premijer Plenković rekao je da će Vlada nastojati usmjeriti nova europska sredstva u Split i Županiju

Premijer Andrej Plenković u Splitu je sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom razgovarao o projektima važnima za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju, analizirajući učinjeno tijekom dvije godine otkako je sjednica Vlade RH održana u Splitu, kada su usvojeni projekti vrijedni tri milijarde kuna.

Svečanom sjednicom županijske Skupštine obilježen je Dan Virovitičko-podravske županije PROJEKT SLAVONIJA Europskim novcem obnavljaju dvorce, ali i grade sustave navodnjavanja

Premijer se osvrnuo i na mjere koje su poduzeli za zadržavanje radnih mjesta zbog pandemije koronavirusa te naglasio da je Vlada izdvojila 600 milijuna kuna za plaće radnicima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– To je poruka jednoj od turistički najvažnijih županija kako da premostimo krizu i konkretno pomognemo našim sugrađanima – rekao je Plenković. Premijer je zahvalio gradonačelniku i županu na predanom radu na brojnim projektima koje su realizirali tijekom svojih mandata.

– Preostaje da učinimo daljnje napore za poboljšanje prometne infrastrukture u cijeloj županiji, a posebno u gradu Splitu. Mislim da je izrazito važan projekt novog Žnjana, koji se radi s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, kao i drugi projekti koji će omogućiti rješavanje pojedinih prometnih čepova u Splitu.

Turističko-ugostiteljska i Obrtna tehnička škola dobile po 30 milijuna kuna za projekte SNAŽNI DOPRINOSI Boban: Jedina smo županija u Hrvatskoj s dva centra kompetencije

Detaljno smo razgovarali o situaciji izlaska iz trajektne luke, na Bačvicama. Ako to ne bude moguće riješiti na razini grada, pokušat ćemo da se Vlada uključi s posebnim zaključkom kako bismo omogućili da se taj problem riješi. Slično je i s drugim projektima u županiji, a u tome i župan i gradonačelnik imaju svu potporu Vlade u drugom mandatu – poručio je Plenković i dodao kako se radi na svim projektima usvojenim 4. svibnja 2018., kada je održana sjednica Vlade u Splitu.

– Na svim projektima se radi, neki su u tijeku, neki će se tek provoditi. Sjednica u Splitu bila je dugoročni razvojni trenutak, trasirala je razvojni put Splita da bude naša glavna mediteranska luka na Jadranu, ali i uopće sjedište hrvatskog turizma. Mislim da su svi ti projekti dobri i dobro su prihvaćeni – poručio je Plenković.

Župan Blaženko Boban rekao je da su analizirali sve odluke Vlade donesene u Splitu.

Igralište ima dvostruku ljuljačku, tobogan, gredu i oprugu, a vrijedno je 410.000 kuna, od kojih je 304.362 kn financirala Županija Župan Boban otvorio novo dječje igralište u Drašnicama Župan Boban otvorio novo dječje igralište u Drašnicama

– Moram reći da smo u pripremnoj fazi s mnogo projekata došli do samog ruba te da nas u idućem periodu očekuje ono što je vidljivo javnosti, izlazak na teren i operativni dio posla. Pritom mislim na nadvožnjak na Širini, čvorište TTTS – Mravince, na denivelaciju čvorišta u Stobreču i spoj na Vučevicu i D8 – izjavio je Boban, a gradonačelnik Krstulović Opara rekao je da su razgovarali i o podršci Masterplanu kao podlozi za izmjene Prostornog plana i GUP-a, kao i o Tehnološkom parku na Dračevcu, pravnome režimu i vlasništvu na Marjanu, obnovi stadiona na Poljudu i izgradnji muzeja Hajduka.

Premijer Plenković rekao je da će Vlada nastojati da se i u ovim okolnostima, kada Hrvatska u sklopu Instrumenta “EU sljedeće generacije” i idućeg Višegodišnjeg financijskog okvira na raspolaganju ima više od 22 milijarde eura, dio tih sredstva usmjeri u Split i Splitsko-dalmatinsku županiju.