Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Energetska obnova zdravstvenih ustanova u županiji vrijedna 10 milijuna kuna

Bolji uvjeti i pacijentima i liječnicima, a potrošnja energije 50 posto manja

Foto: Kristijan Toplak
Trenutačno se provodi energetska obnova pet objekata zdravstvenih ustanova

Energetski se obnavljaju Paviljon IV. Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Slatini te zgrada Opće medicine u Virovitici, a projekti su to za koje je upravo održana početna konferencija.

U Centru će biti multimedijalni prostor, suvenirnica, smještajni kapaciteti, 5D kino Jedino takvo do Zagreba U 5D kinu u Suhopolju sijevat će čak i munje

Bespovratna sredstva

– Nastavljamo time ulaganje u zdravstvo na području naše županije. Trenutačno provodimo pet energetskih obnova objekata zdravstvenih ustanova, dva su projekti kojima je Virovitičko-podravska županija nositelj, zgrada Opće medicine u Općoj bolnici Virovitica i zgrada Paviljona IV. Doma zdravlja u Slatini. Osim toga, županijski Dom zdravlja provodi energetsku obnovu ambulanti u Bušetini i Suhopolju, a Opća bolnica Virovitica obnavlja zgradu u kojoj su ordinacije i prostori uprave. Investicije su to ukupno veće od 10 milijuna kuna, a donijet će pacijentima bolje uvjete za liječenje te liječnicima i bolje uvjete rada – naglašava župan Igor Andrović.

Potrošnja energije smanjit će se za 50 posto. Zgrada Opće medicine u Virovitici izgrađena je 1987. godine, prostire se na 738 kvadrata, a u njoj su ordinacije, patronaža, previjalište, operacijske sale i oralna kirurgija.

Otvorene škole u Bakiću i Noskovcima Umjesto u 110 godina staru, đaci u Bakiću došli u novu školu

Odradit će se na njoj toplinska izolacija vanjskih zidova prema negrijanom prostoru, zamijeniti vanjska stolarija, postaviti toplinska izolacija stropa prema tavanu, postaviti toplinska izolacija krovišta iznad grijanog prostora.

Novo krovište

Rekonstruirat će se sustav grijanja, ugraditi termostatski ventili te postaviti dva solarna kolektora za toplu vodu. Vrijednost projekta je 1,365.446 kuna, od čega su bespovratna sredstva 545.960 kuna.

Paviljon IV. Doma zdravlja u Slatini izgrađen je 1984. godine. Postavit će se u njemu nova rasvjeta, električne instalacije, vanjska ovojnica, krovište zgrade koje prokišnjava, rekonstrukcija vodovodnog priključka… Vrijednost projekata je 4,057.439 kuna, bespovratna sredstva su 2,483.101 kuna. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a nastao je, kao i projekt zgrade Opće medicine u Virovitici, u suradnji s VIDRA-om.

Nakon obnove obje će zgrade "skočiti" iz energetskog razreda D u razred C.

POČAST Obitelj akademika Viktora Žmegača preuzela njegovu Povelju počasnog građanina Grada Slatine Hotel Kurija Janković U Kapela Dvoru sauna, wellness, vinski bar...