Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
svakodnevne provjere

Boravak na otoku moraju prijaviti svi koji nemaju prebivalište

Foto: Općina Vir
Prijaviti se moraju svi koji borave na Viru gosti, rodbina i prijatelji, bez obzira na to borave li u komercijalnom ili nekomercijalnom smještaju

Od ponedjeljka 18. svibnja Komunalno redarstvo Općine Vir počelo je svakodnevno provjeravati izvršavanje zakonske obveze prijave gostiju, a ta će kontrola potrajati do kraja rujna. Prijaviti se moraju svi koji borave na Viru, a nemaju prebivalište na otoku: gosti, rodbina i prijatelji, bez obzira na to borave li u komercijalnom ili nekomercijalnom smještaju.

Djelatnici čistog otoka Ne treba nam teretana, dovoljno je čistiti plaže

S virskim komunalnim redarima u kontroli će u jutarnjim i popodnevnim smjenama sudjelovati još djelatnici Turističke zajednice Općine Vir, kao i turistički inspektori, s ciljem educiranja i pomoći građanima.

– Prijaviti se moraju svi koji nemaju prebivalište na otoku, jer je to zakonska obveza, ali i zbog krize prouzročene pandemijom koronavirusa. Radi zdravstvene sigurnosti važno je imati evidenciju boravka svih gostiju na otoku – kaže direktor virskog TZ-a Srđan Liverić za Virski list, uz napomenu kako je prijavljivanje boravka gostiju, prijatelja ili rodbine jednako važno kako za turističke iznajmljivače tako i za sve vlasnike objekata na otoku.

— Tako se moraju prijaviti svi koji nemaju prebivalište na otoku, bez obzira na to borave li kod domaćina ili u vikendici, odnosno u apartmanima, vilama, kampovima i slično. U virskom TZ-u ističu da je njihov ured kod plažnog bara Mul svakodnevno na raspolaganju svima koji iz bilo kojeg razloga ne mogu ili ne znaju popuniti prijave putem sustava eVisitor, a građanima i gostima na raspolaganju je i Turistička agencija Vir turizam – ističu s Vira.

U tijeku su radovi u naselju Prezida na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži Na Viru dosad napravljeno 2700 priključaka na vodu i kanalizaciju

Za sva pitanja i dodatne informacije građani se mogu javiti u ured virskog TZ-a na adresi Put mula 9 (tel. 023/362-196) te putem e-maila tzo-vir@zd.t-com.hr.