Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Proglašeni najbolji sportaši za 2019. godinu

Brat i sestra Pereglin pokorili Hrvatsku i svijet, proglasivši ih najboljima priznanje im odala i županija

1/13
Foto: Zagrebačka županija
Valentina i Domagoj Pereglin streljaštvom se bave od 11. godine, a trenira ih otac Branko

Najbolji sportaši, sportašice i ekipe Zagrebačke županije u prošloj godini proglašeni su na velikoj svečanosti. Valentina i Domagoj Pereglin iz Streljačkog društva Dubrava 1094 najbolji su sportaši Zagrebačke županije.

OSIGURANO 400.000 KUNA ZA DESETODNEVNU REHABILITACIJU Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze

Što se tiče sportskih ekipa, najbolja ženska ekipa članice su Karate kluba Samobor, a najbolja muška ekipa kuglači su Kuglačkog kluba Zaprešić. Organizator svečanosti već je tradicionalno Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, a domaćin i tehnički organizator Zajednica športskih udruga Općine Rugvica.

Državni i svjetski prvaci

Valentina i Domagoj Pereglin streljaštvom se bave od svoje 11 godine, kaže njihov otac i trener Branko, a u 15, odnosno 17 godina svoje karijere postigli su niz uspjeha.

– Valentina je svjetska i europska prvakinja za prošlu godinu, dok je Domagoj barem deset puta bio državni prvak u samostrelu. Svojevremeno je “upucao” i novi državni rekord – kazao je Branko Pereglin koji je, dodaje, zbog ove nagrade ponosan na svoju djecu i kao otac i kao trener.

– Ipak se u ovom slučaju stavljam u ulogu trenera – kaže B. Pereglin.

Ponos i oduševljenje odabirom iskazao je i Viktor Jozić, čiji je sin Pavao najbolji sportaš s invaliditetom. Ovaj mladi stolni tenisač s treninzima je počeo s devet godina kako bi se lakše nosio s mišićnom distrofijom od koje boluje.

Održan “kick-off” sastanak Županija će biti pripravna na svaku katastrofu

– U međuvremenu je osvojio niz svjetskih i europskih medalja, do sada je barem 10 puta bio državni prvak u stolnom tenisu u svojoj kategoriji – kazao je V. Jozić.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Željku Vadžiću iz Streljačkog društva Turopolje.

– Na kraju sportskog i životnog puta drago mi je i ponosan sam što sam ostavio traga u sportu, ne samo kao natjecatelj, već i kao trener – rekao je ovaj strijelac koji se sportom bavi već 52 godine.

A od ostalih nagrađenih, treba spomenuti najbolje mlade sportašice do 15 godina, a to su su Ana Ugarković, Maja Paula Kuntić, Ines Šimunović, Marija Jurić, Mia Burić, Ema Novosel, Barbara Bunjevac, Victoria Pustaj, Gabrijela Gorički, Ena Zajc, Lana Mogulić i Sara Anđelić. Najbolji mladi sportaši do 15 godina su Jan Flegar, Adrian Čosić, Karlo Haludek, Josip Jurakić, Nikola Ivanović, Ivano Kovačić, Luka Zlatkov, Patrik Presečan, Ivan Vuković, Borna Flegar i Marko Bradvić.

Održan peti Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020. Žužak: Rast novih obrta dokaz je da se gospodarstvo oporavilo

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja udrugama za značajna ostvarenja u sportu, a primili su ih Muški rukometni klub Sloga Sveta Nedjelja, Kyokushin karate klub Dugo Selo, Biciklistički klub Ivanić, Karate klub Jastreb Jastrebarsko, Nogometni klub Zelina, Ženski odbojkaški klub Nebo Zaprešić, Nogometni klub Sloga Novoselec-Križ, Košarkaški klub Gorica i Rukometni klub Rudar Rude.

Čičak: Grade se dvorane

Čestitavši laureatima, izaslanik župana, predsjednik Županijske skupštine i načelnik općine Rugvica Mato Čičak istaknuo je da su Zagrebačka županija i općina Rugvica pravi primjeri ulaganja u sport.

– Zagrebačka županija osigurala je u proračunu za 2020. godinu dosad najveći iznos od 7,5 milijuna kuna – rekao je Čičak nadodavši i da je općina Rugvica osigurala milijun kuna za sport te 1,5 milijuna kuna za sportsku infrastrukturu, dodavši i da će se u županiji graditi i dograditi nove škole i dvorane vrijedne više od 200 milijuna kuna.

Okupljenima se obratio i premijer Andrej Plenković.

natječaj za osnovce Vatrogasci biraju najbolji učenički crtež ili tekst

– Mi smo prva Vlada koja je odvojila sport u poseban Središnji ured, što je institucionalno vidljivije, ali smo htjeli i za sport izdvojiti više sredstava. Ta sredstva su od početka našeg mandata povećana za gotovo 100 posto, s 220 milijuna kuna na 420 milijuna kuna – kazao je Plenković.