Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Održana 28. sjednica

Brzi i ekspeditivni vijećnici za 94 minute usvojili svih 12 točaka dnevnog reda

Svinjokolja je dio turističke ponude Brodsko-posavske županije
Foto: ENA KOKANOVIĆ NAGY
Jednoglasno je usvojen prijedlog odluke o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zaštitu pacijenata Brodsko-posavske županije.

Na 28. sjednici Skupštine Brodsko-posavske županije održanoj u svečanoj dvorani Kristal u Slavonskom Brodu vijećnici su raspravljali o 12 točaka dnevnog reda.

Održana 27. sjednica Županijske skupštine Sjednica Županijske skupštine prvi put održana u dvorani za vjenčanja Usvojeno županovo izvješće: Sredstva usmjerena tamo gdje su najpotrebnija

S obzirom na epidemiološku situaciju te izvanredne okolnosti uzrokovane koronavirusom, sjednica je održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama HZJZ-a, a vijećnici su bili ekspeditivni i sve točke dnevnog reda usvojili za 94 minute.

Usvojen program rada

Na samom početku sjednice članovi Županijske skupštine minutom šutnje odali su počast preminulom ravnatelju Gimnazije „Matija Mesić”, profesoru Zlatku Markovinoviću. Vijećnici su većinom glasova usvojili prijedlog rješenja o razrješenju Vesne Andrić, vršiteljice dužnosti ravnatelja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Brodsko-posavske županije – Natura Slavonica.

Novim ravnateljem imenovan je diplomirani inženjer poljoprivrede Branimir Vujčić. Većinom glasova usvojeni su i program rada Županijske skupštine za 2021. godinu, 5. izmjene i dopune Prostornog plana Brodsko-posavske županije, program rada i financijski plan Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije te plan rada Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje za 2021. godinu.

Na sjednici županijske Skupštine o kapitalnim projektima, ali i koronakrizi Pozitivni trendovi: smanjen je broj nezaposlenih, otvoreni su novi obrti

Većinsku podršku vijećnika dobili su i programi rada te financijski planovi za 2021. godinu Muzeja brodskog Posavlja, Spomen-galerije Ivana Meštrovića u Vrpolju, Zajednice sportskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije, Zajednice tehničke kulture, Hrvatskog instituta za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje kao i Analiza stanja sustava civilne zaštite na području Brodsko-posavske županije u 2020. godini.

Jednoglasno su usvojeni prijedlozi odluke o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Brodsko-posavske županije, odluke o područnoj organiziranosti pregleda umrlih osoba izvan zdravstvene ustanove i imenovanju mrtvozornika i obducenata županije te odluke o visini turističke pristojbe na području Brodsko-posavske županije za 2022. godinu.

Glasovi za zakup prostora

Županijska skupština jednoglasno je dala suglasnost i na odluke Upravnog vijeća o zakupu poslovnog prostora radnicima Doma zdravlja Slavonski Brod radi obavljanja privatne prakse za 14 liječnika.