Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Kutjevo bogatije za dva internetska portala

Budimir: Želimo informirati građane o svim pozitivnim događanjima u gradu

1/3
Foto: Grad Kutjevo
Josip Budimir: Želimo da sve ono što se događa u Kutjevu bude na jednom mjestu dostupno svim našim sugrađanima. Osim informacija o projektima i investicijama, na portalu će biti i dosta pozitivnih priča

Grad Kutjevo i njegova najistaknutija sportska udruga, ali i svi građani bogatiji su za dva internetska portala koja su već započela sa svojim djelovanjem. Još jedan korak prema modernizaciji i držanju koraka s vremenom napravili su Grad i njegov gradonačelnik Josip Budimir koji ističe da je brzina prenošenja informacija postala nužna u današnje vrijeme.

Potpisani ugovori s korisnicima mjera iz programa Grada Kutjeva Za poticanje razvoja gospodarstva više od milijun kuna, u 2019. otvoreno 17 novih obrta i poduzeća

Platforma za sve informacije

Razvojna agencija ERA pokretač je i osnivač portala kutjevački.hr koji će donositi vijesti i informacije s područja Grada Kutjeva iz svih sfera života – gospodarskog, kulturnog, društvenog, sportskog… Kutjevo do sada nije imalo ovakav projekt i platformu za dobivanje korisnih informacija gdje će se moći naći i najave svih manifestacija i važnijih događanja na području grada.

Iako po broju stanovnika malen grad, Kutjevo doista ima puno toga za dojaviti široj javnosti jer vinogradari i njihova događanja u procesu proizvodnje vina imaju zanimljive aktivnosti tijekom čitave godine, a brojni gosti i poznati posjetitelji često su u prolasku kroz prijestolnicu graševine.

Foto: Grad Kutjevo

– Želimo da sve ono što se događa u Kutjevu bude na jednom mjestu dostupno svim našim sugrađanima. Osim informacija o projektima i investicijama, na portalu će biti i dosta pozitivnih priča o našim vinarima, vinogradarima, poduzetnicima, obrtnicima, vrijednim humanitarcima, o povijesti grada, kulturi. Ljudi iz Razvojne agencije obilazit će vinare, povjesničare, kulturne djelatnike i slagati pozitivne priče o našem gradu – kaže gradonačelnik Josip Budimir.

Potpisani ugovori Grad će sa 600 kn mjesečno stipendirati 36 studenata

I kutjevački nogometni klub odnedavno ima svoju web-stranicu (nk-kutjevo.com). U skladu s fantastičnim rezultatima i povijesnim uspjehom kluba koji je ušao u treću ligu red je simpatizerima i pratiteljima što vjernije dočarati događanja koja su se do sada ograničavala većinom na službene utakmice. U zadnje vrijeme na klupskoj Facebook stranici (Nogometni klub Kutjevo) mogu se vidjeti krasne i sadržajne fotogalerije sa svih klupskih aktivnosti, i treninga i utakmica, pa će klupska stranica biti samo još ljepši dodatak ovoj krasnoj priči koju pričaju kutjevački nogometaši i klupski dužnosnici.

Foto: Grad Kutjevo

– Svi klubovi, barem oni jači i moderniji, imaju svoje internetske stranice. Kroz projekt smo povukli sredstva i napravili tu stranicu kako bi naši igrači, škola nogometa i sve ono što se događa u klubu bili prisutni na internetu. Bit će tu i videosnimki i pozitivnih priča, daj Bože da to pomogne nekome od naših igrača da se uspije probiti negdje dalje. Napravili smo velike pomake, možda i najveće u Slavoniji po pitanju sportske infrastrukture i rezultata pa zašto se ne bismo malo promovirali – ističe Budimir.

Dolaskom mladog studenta Josipa Budimira na čelo grada puno se toga u Kutjevu promijenilo nabolje, a njegova mladost i suvremen pristup medijima i društvenim mrežama rezultirali su novim korakom naprijed u životu grada.

Za bolje kontakte

Dostupnost informacija te njihovo brzo i kvalitetno prenošenje potreba je i stil života pa je ovaj način komunikacije s građanima doista potreban. S obzirom na to da se i određen broj stanovnika odlučio za rad i selidbu u inozemstvo, na ovaj način će i dalje moći biti u stalnom kontaktu s rodnim krajem te pratiti sva važnije događanja u životu grada.

Sportski klubovi osvjetlali obraz Nezaboravna jesen kutjevačkog sporta: Nogometaši, džudaši i šahisti pišu povijest

Mladi, ali i stariji Kutjevčani koji su vični internetskom životu doći će na svoje putem ova dva nova portala koja govore da je Kutjevo suvremen grad koji želi ići naprijed u bolju budućnost.