Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Projekt Certificiranje seljačkih tržnica

Certifikati za 28 poljoprivrednih proizvođača

Foto: Branimir Bradarić
Gradonačelnik Ivan Penava posjetio je na Gradskoj tržnici proizvođače koji su podnijeli zahtjev za certificiranje

U suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica već treću godinu Grad Vukovar sudjeluje u projektu „Certificiranje seljačkih tržnica" kojim se postiže pravo na uporabu zaštićene oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka".

za djecu Nogometni kamp nacionalnih manjina

Ovim projektom trenutačno je obuhvaćeno 16 gradova u Republici Hrvatskoj te više od 600 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, što najbolje govori o njegovoj uspješnosti i prihvatljivosti. Kako je rečeno, povjerenstvo za nadzor i dodjelu oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka" posjetilo je 28 poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici Vukovar i koji su podnijeli zahtjeve za certificiranje.

– Ovime želimo promovirati domaće proizvode i proizvođače te istaknuti kvalitetu proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a istovremeno kod naših sugrađana probuditi svijest da trebaju kupovati sezonske proizvode lokalnih proizvođača. Cilj nam je uputiti ljude na tržnicu, gdje mogu kupiti proizvode poznatog podrijetla – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je proizvođačima uručio certifikate. Objasnio je kako je certificiranje za proizvođače besplatno, a uz sami certifikat proizvođaču se dodjeljuje i pregača te majice s logom „Proizvodi hrvatskog seljaka" i Gradske tržnice Vukovar.

Upitna gradnja Vukovar Towera Pavliček: Ministarstvo kulture ugrožava projekt od 185 milijuna kn

Cilj ovog projekta je promocija domaćeg proizvode, jamstvo podrijetla proizvoda koje kupci kupuju, a certificiranim proizvođačima se olakšava plasman proizvoda i stvara se zaštita od nelojalne konkurencije. Osim toga ovo je izvrsna prilika da se turistima prikaže sva raznolikost ponude tradicijske hrane i na taj način najbolje prezentiraju naše kulturne i prirodne vrijednosti.