Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
6. Međunarodni susret oldtajmera

Cestama Zlatne doline vozilo oko 100 oldtajmera i motocikala

Članovi Oldtimer kluba Trophy okupili su se na Trgu svetog Trojstva
1/14
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Paralelno sa susretima oldtajmera, održan je i tradicionalni, 12. Sajam antikviteta

Požežani su se barem nakratko vratili u prošlost. Pobrinuli su se za to članovi Oldtimer kluba Trophy, koji su na središnjem gradskom Trgu svetog Trojstva organizirali 6. međunarodni susret starodobnih vozila “Trophy Zlatnom dolinom”. Izloženo je bilo gotovo stotinu automobila i motocikala iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Aurea fest Požeški festival svih festivala Vrhunska glazbena priča na nikad boljem Aurea festu

Posjetitelji koji svake godine pohode izložbe limenih ljepotana primijetili su kako su sudionici i ove godine u svojim garažama “otkrili” neke nove stare automobile, izvukli ih i osposobili.

Sređena vozila

Ponosni su im vlasnici objašnjavali specifičnosti i karakteristike svojih ljubimaca, a jedan od zanimljivijih izložaka bio je pravi milicijski fićo Brođanina Radovana Šibanića iz 1980.

– Fićo je u super stanju. Ima rotaciju i sirenu koju, doduše, ne smijem uključivati u vožnji gradom, ali smijem na izložbama. Obnovio sam ga za prijatelja iz Njemačke – kaže Šibanić.

Da bi se iz jedne stare olupine došlo do automobila koji mami poglede, potrebno je puno ljubavi i strpljenja. Oldtajmeraši ne kupuju gotova vozila, nego stara i trula koja kasnije dorađuju i sređuju. U tome, kažu, i jeste najveće zadovoljstvo. Požeški oldtajmerski klub broji nekoliko desetaka različitih vozila od kojih su većina u funkciji, jedan je dio u fazi restauracije, a većinu vozila Požežani su mogli vidjeti i na prezentaciji.

Sajam EU fondova u Požegi REGIONALNI DANI EU FONDOVA u požegi Mladi poljoprivrednici u Slavoniji pronašli priliku za život i rad

– Veseli nas šarenilo i gužva na našem središnjem trgu i brojni građani koji su odlučili današnje prijepodne provesti u društvu ovih izloženih ljepotana – rekao je zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, čestitavši organizatorima desetu obljetnicu postojanja kluba.

Po završetku izložbe, zaljubljenici u oldtajmere družili su se putujući cestama Zlatne doline, od Pleternice i Kutjeva do Kaptola i Velike, u kojoj su se okušali i u vožnjama spretnosti. Na kraju su se vratili u Požegu, gdje je održan završni dio susreta uz svečanu večeru, podjelu priznanja i nagrada.

Stvari iz škrinja

Paralelno sa susretima oldtajmera, održan je i tradicionalni, 12. Sajam antikviteta. Požežani su i ovom prilikom izvukli puno zanimljivih stvari iz škrinja svojih baka i djedova i ponudili ih na otkup antikvarima iz drugih mjesta.

Organizatori iz udruga Požeški čuvari baštine i tjednika Kronika požeško-slavonska tako su približili Požegu onim srednjoeuropskim gradovima koji štih baštine i tradicije njeguju već duži niz godina.

40 bicikala za žene Pomoć u kući Radna mjesta i bicikli za 40 nezaposlenih Požežanki Milan Kujundžić Ministar zdravstva Velika medicina moguća i u malim bolnicama