Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
POTPISAN UGOVOR

Četvrt Borovo naselje dobiva šetnicu uz Dunav

Foto: Grad Vukovar
Šetnica će u cijeloj svojoj dužini biti širine 2,5 metara, a rok za izvođenje radova je 4 mjeseca

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je ugovor s vinkovačkom tvrtkom Cestorad d. d. za projekt izgradnje šetnice u gradskoj četvrti Borovo naselje. Kako je rečeno, radi se o projektu vrijednom više od 1,4 milijuna kuna.

POTPISAN UGOVOR Nova biciklistička staza od Trga Slavija do Memorijalnog groblja

Šetnica će biti dugačka 985 metara, a prostirat će se uz Dunav. Bit će opremljena urbanom opremom, betonskim klupama s naslonom, kantama za otpad, a u planu je i sadnja zelenog otoka sa stablom u sredini. Duž cijele šetnice bit će izvedena i moderna javna rasvjeta. U sklopu šetnice predviđena su odmorišta promjera pet metara na međusobnom razmaku od 115 metara. Šetnica će u cijeloj svojoj dužini biti široka 2,5 metara, a rok za izvođenje radova je 4 mjeseca od uvođenja izvođača radova u posao.

– Osluškujući potrebe i želje svih naših sugrađana, na njihovu inicijativu razradili smo ovaj projekt te smo tako došli do faze potpisivanja ugovora za njegovu realizaciju. Vjerujem da će po završetku radova brojni sugrađani uživati u ljepoti i kvaliteti koju će ova šetnica ponuditi, a obala Dunava našega grada gotovo će cijelom dužinom biti sigurna za šetnju – rekao je Penava.

Velika ulaganja u kvalitetu obrazovanja u vukovarskim osnovnim školama Grad u dvije godine investirao pet milijuna kuna u škole i mjere pomoći roditeljima

Trenutačno su u tijeku radovi na gradnji pristupnog nogostupa koji spaja Kolodvorsku ulicu s budućom šetnicom, kako bi joj građani mogli nesmetano pristupiti. Prema informacijama gradske uprave Grada Vukovara, susjedna općina Borovo planira nastavak šetnice pa bi ona povezivala općinu Borovo i Grad Vukovar.