Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Javni poziv ministarstva za demografiju vrijedan je 25 milijuna kuna

Cilj je da djeca imaju barem jedan siguran obrok na dan

Školski obrok
Foto: Varaždinska županija/Ilustracija
Brodsko-posavska županija i ove će se godine javiti na poziv te tako osigurati obrok za 2232 učenika

Pokazujući da skrbi o socijalno najugroženijoj populaciji, Brodsko-posavska županija već dugi niz godina uspješno aplicira na različite natječaje kojima je cilj ekonomsko-socijalni napredak i razvoj te suzbijanje najgorih oblika dječjeg siromaštva.

Najuspješniji orači predstavljat će županiju 21. rujna na državnom prvenstvu u Sunji Domaćin tradicionalnog natjecanja ove su godine bili Donji Andrijevci Vještinu i znanje u oranju brazde demonstriralo dvanaest orača iz Brodske županije

Tako je dosadašnjih godina uspješno realiziran projekt “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”, a javni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ukupne vrijednosti 25 milijuna kuna objavljen je i za školsku godinu 2019. - 2020. Iz Županije najavljuju da će i ove godine aplicirati na raspisani javni poziv kojemu su ciljane skupine učenici koji žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva (2232 učenika) a polaznici su obveznog školskog programa u matičnim i područnim školama na području Brodsko-posavske županije.

Napominju i to da je ovaj poziv usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim školama.

Isti predstavlja dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima i nije zamjena za program subvencioniranja prehrane već dodana vrijednost kojom će pomoć biti dostupna većem broju djece. I ovime se želi svoj djeci omogućiti da tijekom dana imaju barem jedan siguran obrok.

U sklopu projekta “S osmijehom u školu 3” Posao za 55 pomoćnika i pet posrednika u nastavi Uz Dan pobjede Vijenci i svijeće za branitelje čiji su životi utkani u temelje hrvatske neovisnosti