Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Natječaj „Lajkaj stvarni svijet, a ne virtualni“

Đaci Doma učenika Vukovar snimili su najbolji video

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Na natječaj je stiglo sedam videouradaka, svi su bili kreativni i maštoviti

Članovi Povjerenstva za suzbijanje opojnih droga i drugih ovisnosti pregledali su videouratke koji su pristigli na natječaj pod nazivom „Lajkaj stvarni svijet, a ne virtualni“. Riječ je o nagradnom natječaju koji je objavljen 10. listopada, a na kojem su mogle sudjelovati sve osnovne i srednje škole iz Vukovarsko-srijemske županije.

Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju Učenici dobili 600 kuna stipendije mjesečno, a studenti 900 kuna

Kako je rečeno na sjednici Povjerenstva, kojoj je predsjedao županijski pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb Darko Dimić, ukupno je na raspisani natječaj pristiglo sedam videouradaka. Nakon provedenog tajnog glasovanja članovi Povjerenstva odlučili su da su prvo mjesto, a samim tim i pripadajuću nagradu od 4000 kuna, osvojili učenici Doma učenika Vukovar. Drugo mjesto i nagradu od 3000 kuna osvojili su učenici Osnovne škole Antuna i Stjepana Radića iz Gunje dok su treće mjesto i nagradu od 2000 kuna osvojili učenici srednje Strukovne škole Vinkovci.

Članovi Povjerenstva donijeli su i odluku da one škole čiji radovi nisu osvojili neko od prva tri mjesta koja donose novčane nagrade, a poslali su svoje uratke, budu nagrađeni s iznosom od po tisuću kuna. Izraženo je i zadovoljstvo kvalitetom i sadržajem dostavljenih videouradaka kao i kreativnošću i maštovitošću učenika koji su sudjelovali njihovu u osmišljavanju i izvedbi.