Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Regata “KDJ Zagreb Open 2018.” 31. 5.-3. 6.

Daskaši i surferice sezonu počinju u Sv. Filipu i Jakovu

Pašmanski kanal oduševio je daskaše još lani
1/2
Foto: arhiva SurfPIT
Uz tridesetak natjecatelja, očekuje se da će regatu posjetiti više od stotinu posjetitelja tijekom četiri dana regate

Centar jedrenja na dasci SurfPIT i ove godine od 31. svibnja do 3. lipnja organizira regatu za daskaše “KDJ Zagreb Open 2018.” u Sv. Filip i Jakovu koja će se bodovati za Kup Hrvatske, a na kojoj se očekuje tridesetak najboljih daskaša iz Hrvatske i Slovenije. Ova regata za Kup Hrvatske u disciplini slalom za neolimpijske daske prva je ovogodišnja regata kojom se otvara turneja po Jadranu.

Promotivne cijene

Natjecanje organizira Klub jedrenja na dasci Zagreb, jedan od najstarijih i najtrofejnijih hrvatskih klubova jedrenja na dasci, a domaćin je Centar jedrenja na dasci SurfPIT koji će cijelo ljeto biti smješten na plaži u Svetom Filipu i Jakovu.

Festival cvijeća Sveti Filip i Jakov Festival cvijeća slavi punoljetnost Boje i mirisi preplavit će krajem travnja Sveti Filip i Jakov

Uz regatu, natjecateljice Vedrana Brnčić, viceprvakinja Europe, i Urška Kavčić-Desnica, prvakinja Hrvatske, održat će radionice surfanja i natjecanja za žene koje tako mogu više naučiti o surfanju i osnovama natjecanja, a 31. svibnja rezerviran je za “Susret surferica u Hrvatskoj i regiji 2018.”, na kojem će se okupiti cijela ženska windsurfing scena.

Organizatori su za početnice osigurali svu potrebnu opremu po promotivnoj cijeni. Za sudionice regate na plaži, ispred Centra jedrenja na dasci, bit će organizirane radionice za osnovne tehnike jedrenja na dasci, za napredne tehnike te zajedničko jedrenje i fun utrka za sve polaznice.

Lokacija ovisi o vjetru

Očekuje se da će regatu posjetiti više od stotinu posjetitelja tijekom četiri dana regate. Natjecanje će se odvijati u kanalu akvatorija Sv. Filip i Jakova, a lokacija će ovisiti o smjeru vjetra. Daskaše je Pašmanski kanal oduševio još lani kada su organizirali trening regatu kako bi se upoznali s uvjetima akvatorija, jer se može jedriti i po buri i jugu i maestralu.

Sveti Filip i Jakov Sveti Filip i Jakov Igralište ‘Kod Bunara’ dobit će reflektore, gumenu podnu 
podlogu, PVC sjedalice Likovna kolonija u Svetom Filipu i Jakovu Sveti Filip i Jakov Na koloniji 14 slikara iz Hrvatske i Slovenije