Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Fotografija Vukovarsko-srijemske županije za kalendar 2022. godine

Dekanić: Vaše su fotografije najbolja promidžba županije

Foto: VSŽ
Prema ocjenama stručnog žirija, naslovnu i pobjedničku fotografiju kalendara napravila je Anita Džankić iz Svinjarevaca, a autor fotografije koja je prikupila najviše lajkova na Facebook sranici je Zvonimir Ilić iz Županje

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je u maloj županijskoj vijećnici 13 najboljih fotografa koji su svoje fotografije tijekom listopada dostavili na županijski natječaj pod nazivom “Fotografija Vukovarsko-srijemske županije  za kalendar 2022. godine”.

– Vaše su fotografije najbolja promidžba naše županije jer one nisu samo lijepe nego ih krasi i još jedna posebnost, a to je da su nastale iz srca. Nitko ne može bolje opisati ovaj naš kraj od onih koji ga osjećaju i žive – naglasio je Dekanić.

Tema natječaja bile su fotografije koje su nastale na području Vukovarsko-srijemske županije, a u sebi objedinjuju godišnja doba, manifestacije, parkove, rijeke, kulturno-povijesne znamenitosti te tradicijske običaje i etnokulturu ovoga kraja. Od pristiglih 96 djela u konkurenciju su ušla djela 76 autora.

Prema ocjenama stručnog žirija, naslovnu i pobjedničku fotografiju kalendara napravila je Anita Džankić iz Svinjarevaca, dok je autor fotografije koja je prikupila najviše lajkova na Facebook društvenoj mreži djelo Zvonimira Ilića iz Županje, a u kalendaru označava 
mjesec siječanj.

Ostale mjesece u godini redom su fotografirali: veljača: Luka Palaveršić iz Vinkovaca, ožujak: Antonio Funjak iz Opatovca, travanj: 
Ljudevit Gačić iz Novih Mikanovaca, svibanj: Ivana Kosić iz Županje, lipanj: Slađana Zavišić iz Vinkovaca, srpanj: Martin Hrvojević iz Predgrađa, kolovoz: Ines Jelić iz Ivankova, rujan: Davorin Krešić s Bošnjačkih virova, listopad: Andrea Miličić iz Vinkovaca,  studeni: Marko Luketić iz Gaboša i prosinac: Nikolina Živković iz Vinkovaca.