Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Za kvalitetniju nastavu

Devet pametnih ploča za devet srednjih škola

Pametne ploče u srednjim školama
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Iz Županije su najavili da razmišljaju u sljedećem razdoblju krenuti s jednim novim projektom koji bi značio uvođenje novih tehnologija u sve škole i to s novim programima koji omogućavaju kvalitetnu nastavu

Krapinsko-zagorska županija je iz izvornih sredstava ove godine za 118.000 kuna nabavila devet pametnih ploča za srednje škole kojima je osnivač. Mogućnosti pametne ploče prezentirane su u sklopu sata biologije u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku. Na prezentaciji je sudjelovao župan Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Gimnazije AGM Bibijana Šlogar.

Profesorica Irena Futivić je u sklopu nastavne jedinice Gušterača i inzulin prikazala kako se preko pametne ploče mogu interaktivno slagati puzzle, gledati filmovi i pretraživati internet, a učenici su preko online kviza i pomoću svojih pametnih telefona na kraju sata testirali naučeno znanje.

Foto: Krapinsko-zagorska županija

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je Krapinsko-zagorska županija ove godine kupila  devet pametnih ploča za devet srednjih škola.

"Mnoge naše osnovne i srednje škole imaju već pametne ploče, no bez obzira na to svaka dodatna pametna ploča podiže kvalitetu nastave u tim školama. Nastava s pametnim pločama je za učenike izuzetno privlačna i visoko motivirajuća, kako za učenike, tako i za nastavnike, a rezultat toga je kvalitetno usvajanje znanja", rekla je Petek i dodala kako Županija u narednom razdoblju planira nastaviti s kupnjom pametnih ploča, priopćili su iz Županije.

"Moram napomenuti kako osnovne i srednje škole u našoj županiji izuzetno dobro koriste nove moderne tehnologije te u županiji promišljamo da u sljedećem razdoblju i za sljedeću školsku godinu krenemo s jednim novim projektom koji bi značio uvođenje novih tehnologija u sve škole i to s novim programima koji omogućavaju kvalitetnu nastavu", istaknula je zamjenica župana.