Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Završni radovi u Zagrebačkoj te Ulici Teodora Pejačevića

Djeca će od sada sigurnije stizati do OŠ Dore Pejačević, a pacijenti do bolnice

Foto: Grad Našice
Pri obilasku radova gradonačelnik Josip Miletić zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji i Ministarstvu graditeljstva, koji su projekt pomogli s po 270.000 kuna. Ostatak do 1,4 milijuna kuna pokrio je Grad

Važne prilazne ceste Općoj županijskoj bolnici Našice i Osnovnoj školi Dore Pejačević zasjale su novim sjajem. Sagrađene su nove pješačke staze, parkirališna mjesta i proširen je kolnik. Ta je investicija olakšala prilaz i djeci i korisnicima bolnice, ali i zaposlenicima ovih ustanova.

Radovi u jeku Biciklistička staza od Brezika do Našica

Riješen veliki problem

– Zahvaljujem svima onima koji su sudjelovali u ovom projektu, od pripremanja pa do same provedbe. Želim zahvaliti i na sufinanciranju Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću, koji su uložili 270.000 kuna, te Ministarstvu graditeljstva i našem sugrađaninu Zdravku Vukiću, koji su pomogli također s 270.000 kuna. Ostatak do 1,4 milijuna kuna, kolika je ukupna vrijednost projekta, pokrio je Grad Našice. Ovime smo riješili prilaz i OŠ Dore Pejačević i Općoj županijskoj bolnici Našice – istaknuo je našički gradonačelnik Josip Miletić za nedavnog obilaska završnih radova u Zagrebačkoj te Ulici Teodora Pejačevića.

U sklopu pojačanog održavanja grada uređena je i staza između Radićeve i Zagrebačke ulice, ali i dio Ulice Vatroslava Lisinskog, pa stoga vjeruje kako je taj dio grada uređen na višoj razini.

Uređen prilaz igralištu u Vukojevcima Izgrađeno 28 parkirnih mjesta

– Najavljujem i radove u Radićevoj i Tavanačkoj ulici, koji će biti završeni do kraja ove godine, a time ćemo potpuno urediti ovaj dio grada – rekao je gradonačelnik.

Ravnateljica škole Jasminka Falamić poručila je kako je njihov najbitniji problem riješen.

– Nije postojala staza do škole i siguran put za učenike, što je tištalo i nas u školi i građane, a obnovom smo to dobili. Nadam se da ćemo rasteretiti i prostor ispred škole, na koji su roditelji dovozili i gdje su čekali djecu jer je sagrađeno i parkiralište – navela je ravnateljica Falamić.

Kreće opsežna rekonstrukcija u Šibeniku Obnavlja se cijela Ulica kralja Zvonimira i Gradska vijećnica

Parkiranje bez naplate

Veliko je ovo olakšanje i za pacijente bolnice.

– Naše se gravitacijsko područje povećava sukladno razvoju i napredovanju bolnice, pa postoje potrebe i za većim brojem parkirališta, ali i boljim prilazom ustanovi. To je znatno poboljšano ovom investicijom, ali i uređenjem Zvonimirove ulice te velikog broja parkirališnih mjesta prije šest godina. I dalje imamo veliko parkiralište bez naplate, kako je to nekad bilo, a i ostat će, i dio uz naplatu jer parkirna mjesta imaju određen trošak održavanja – kazao je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić.

Zahvalio je i županu Ivanu Anušiću, koji je prepoznao važnost bolnice i povećao decentralizirana sredstva za više od dva milijuna kuna koji će se uložiti u opremu i prostore. Od velikih ulaganja najavljena je i energetska obnova, a kako bolnica 2020. slavi 50. rođendan, ovim radovima postat će jedna od najuređenijih u Hrvatskoj.

Ugovor Gline i ŽUC-a za radove u naseljima Obnova cesta u Donjoj Bučici, Maloj Solini te Buzeti