Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Javni poziv

Djeci s teškoćama u nastavi će pomagati 69 stručnjaka

Pomoćnici u nastavi
Foto: Zadarska županija
Prednost pri zapošljavanju imat će kandidati koji imaju iskustva u radu s djecom s teškoćama u razvoju te završenu edukaciju

U sklopu projekta “Inkluzija - korak bliže društvu bez prepreka”, na službenim stranicama Zadarske županije objavljen je Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama – partnerima u projektu. Predviđen je odabir i zapošljavanje 69 pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije.

Javni poziv otvoren je do 7. kolovoza, a prijaviti se mogu svi zainteresirani koji ispunjavaju uvjete, dok će prednost pri zapošljavanju imati kandidati koji imaju iskustva u radu s djecom s teškoćama i završenu edukaciju.

Razvojnim planom za uspostavu regionalnoga centra kompetentnosti predviđena su ulaganja u infrastrukturu, kadrove, opremu i programe Dvije srednje škole iz Zadarske županije postale regionalni centri kompetentnosti Medicinskoj školi 41, a Strukovnoj školi 31 milijun kn

Spomenuti projekt Zadarska županija prijavila je na Otvoreni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama”, faza III., objavljen u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u školskoj 2017./18. godini, a na razdoblje od četiri godine.

Projektu “Inkluzija - korak bliže društvu bez prepreka” odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od osam milijuna kuna, koliki je najviši iznos koji se sukladno uvjetima Poziva mogao dodijeliti Zadarskoj županiji. Ukupan proračun projekta iznosi 12,684.504 kune, od čega Zadarska županija sufinancira iznos od 4,684.504 kune.

– Rad s pomoćnicima u nastavi pokazao se uspješnim u proteklom razdoblju, a svi krajnji korisnici bili su iznimno zadovoljni. Kako nam je cilj da svaki učenik kojem je to potrebno dobije pomoćnika u nastavi, očekuje se da će Zadarska županija u četiri godine provedbe projekta uložiti dodatnih dva milijuna kuna – istaknuo je zamjenik župana Šime Vicković.

Biograd na Moru Do kraja godine Preseljenje biogradskog Centra za socijalnu skrb u nove prostore