Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Komedija fest

Do 23. rujna festival amaterskih kazališta

Na Komedija festu izvedena je predstava Više sreće drugi put
1/8
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Organizirat će se i predstave za djecu, a dolaze kazališne skupine iz Hrvatske, BiH te HNK iz Pečuha

U Bjelovaru je u tijeku jedna od najposjećenijih manifestacija, 8. Komedija fest, festival amaterskih kazališta koji je počeo 13. rujna, a trajat će sve do ove nedjelje, 23. rujna.

Izložba fotografija Mahatma Ghandi Gradski muzej Bjelovar Izložba o ikoni mira – Mahatmi Gandhiju

– Festival je otvorila Pučka scena iz Hercegovca predstavom “Kuća za rušenje”. Osim njih tijekom održavanja gostovat će dramske skupine i kazališta iz Svetog Ivana Zeline, Zaboka, Zagreba, Peteranca, Županje, ali i gosti iznenađenja iz Hrvatskog narodnog kazališta iz Pečuha te počasni sudionici iz Viteza iz BiH koji će sudjelovati svojom fantastičnom predstavom, nakon koje će uslijediti dodjela nagrada za najbolju predstavu. Također, ove i iduće nedjelje imat ćemo predstave za djecu. Zahvaljujem Gradu Bjelovaru na potpori bez koje ne bismo mogli raditi – rekla je Margareta Maja Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta. Stručno povjerenstvo za dodjelu nagrada činit će glumica Erna Rudnički, glumac Ognjen Milovanović i pisac Slaven Klobučar.

Članovi i članice svih ekipa na prijmu kod bjelovarskog gradonačelnika Sportski brend Bjelovara Argonaute znaju svi, a sada su na lađarsku scenu stigle i Nereide

Najavili su kako u brojnim kategorijama koje će dobiti nagradu ipak neće biti prestrogi.

– Kad je bio 1. Komedija fest bio sam tek drugi razred srednje škole, i nije mi ni nakraj pameti bilo da ću za nekoliko godina biti u žiriju. I to već drugi put! Ima nas koji dugi niz godina pomažemo i uvijek ćemo rado pomagati pri organizaciji – rekao je mladi hrvatski glumac, Bjelovarčanin Ognjen Milovanović.

Predstave će se izvoditi u Domu kulture kao i u Bjelovarskom kazalištu.      

Ples, ilustracija Bjelovar Glazba, ples, radionice, kviz na Međunarodni dan mladih