Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Ministrica Nataša Tramišak u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji

Do kraja 2021. ugovoreno 3,88 milijardi kuna vrijednih projekata

Foto: VSŽ
– Siguran sam da će gradonačelnici i načelnici s područja županije biti spremni za razdoblje u kojem će im se pružiti prilika da povuku znatna sredstva na osnovnu kvalitetnih projekata – kaže župan Damir Dekanić

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak predstavila je u Vinkovcima prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2021. – 2027. Tom prigodom poručila je kako su Hrvatskoj, u novom financijskom razdoblju, na raspolaganju puno veća sredstva nego do sada, posebice za nerazvijena područja.

– Nova financijska omotnica znači i nove prilike, a Vukovarsko-srijemska županija pokazala je da zna i može koristiti bespovratna EU sredstva što se ogleda u činjenici da je do 31. prosinca 2021. na području županije ukupno ugovoreno 3,88 milijardi kuna vrijednih projekata – rekla je ministrica Tramišak.

Tijekom sastanka sa županom  Vukovarsko-srijemske županije Damirom Dekanićem razgovaralo se o provedbi Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema sklopljenog u srpnju 2018. koji zajedno s naknadno sklopljenim Dodacima obuhvaća ukupno 67 razvojnih projekata u vrijednosti od 11.739 milijardi kuna koji se financiraju ili će se financirati u okviru u  Višegodišnjeg financijskog okvira 2014. – 2020., Višegodišnjeg financijskog okvira 2021. – 2027. te Mehanizma za oporavak i otpornost i državnog proračuna RH.

Dekanić je podsjetio kako Vukovarsko-srijemska županija ima izuzetno dobru suradnju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije koja se ogleda u nizu provedenih projekata do sada.

– Siguran sam da će gradonačelnici i načelnici s područja županije biti spremni za razdoblje u kojem će im se pružiti prilika da povuku znatna sredstva na osnovnu kvalitetnih projekata – rekao je Dekanić.