Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
OBNOVA UČITELJSKOG FAKULTETA

Do svibnja gotov projekt, radovi počinju što prije

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Zgrada je kvalitetno građena pa su oštećenja uglavnom na ispunama i pregradnim zidovima

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić obišao je teško oštećeni petrinjski Odsjek Učiteljskog fakulteta. Domaćin mu je bio izv.prof.dr.sc. Marko Badrić, prodekan za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta fakulteta, koji je rekao da je u tijeku izrada Elaborata statičkog stanja zgrade koji bi ovih dana trebao biti završen.

Župan Ivo Žinić na sjednici Županijske skupštine govorio o obnovi 'Puno je učinjeno do sada, no mora sve ići brže i bolje'

– Nakon toga slijedi elaborat obnove naše zgrade i za mjesec, mjesec i pol, nadam se do početka svibnja, već bismo mogli imati i projekt obnove naše zgrade. Nastava je trenutačno organizirana online, sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama Zavoda za javno zdravstvo, dok se metodičke vježbe obavljaju u školama koje su u Petrinji počele s radom, tako da nastavni proces ne trpi zbog potresa – rekao je prodekan.

ŽUPANIJA IZDVOJILA 7 MILIJUNA KUNA Nova školska sportska dvorana u Đakovačkim Selcima

– Obišli smo gotovo sve prostore i vidjeli da je potrebna obnova zgrade, ali sretni smo što je zgrada dosta kvalitetno građenja. Jedan konstruktivni sustav zadržao je zgradu i oštećenja su uglavnom na ispunama i pregradnim zidovima. Također, popadali su i stropovi, uništena je oprema, dio je spašen, a dio koji je još u zgradi uz pomoć službi morat će se preseliti kako bi se onda moglo krenuti u obnovu ove zgrade. Ona je važna za ovaj grad i za ovu županiju te pokušavamo pronaći određena rješenja kako bi u budućnosti, sukladno epidemiološkoj situaciji, mogli i održavati klasičnu nastavu. Osobno smatram da online nastava ne daje nastavne rezultate kao kad su prisutni profesori i studenti – istaknuo je prilikom obilaska župan Ivo Žinić.