Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Vozi magistralom od Zračne luke do Sukoišanske ulice

Dobili novu autobusnu liniju

Linija će imati, ovisno o smjeru, 29 ili 27 postaja. Predviđeno vrijeme putovanja je oko sat vremena
1/4
Foto: Grad Kaštela
Ana: “Cijeli radni vijek sam pješačila, a sad ću s pokazom svaki dan u Split u spizu”

Stanovnici Kaštela nastanjeni iznad magistrale nisu više prometno izolirani. Početkom svibnja s prometovanjem je krenula nova autobusna linija broj 2 koja vozi od Zračne luke u Resniku magistralom, u Split ulazi na Poljičku cestu preko bolnica i kampusa pa sve do Sukoišanske ulice. Linija ima, ovisno o smjeru, 29 ili 27 postaja. Predviđeno vrijeme putovanja je oko sat vremena.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 700 natjecatelja Državno prvenstvo u Murskom Središću Sedam medalja Kaštelanskih mažoretkinja

Dolaze i nadstrešnice

Novom autobusnom linijom prvoga se dana vozio kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović sa svojim zamjenicima Jadrankom Matok Bosančić i Grgicom Benutićem, a u pratnji je bio i direktor Javnog prijevoznika Prometa Miroslav Delić.

– Nismo imali tehničkih mogućnosti ranije realizirati ovu liniju za koju smo uvjereni da će biti od velike koristi našim građanima. Već smo vidjeli da će biti potrebno uvesti dodatne stanice na par lokacija, ali i polaske u udarnim terminima kad građani idu na posao i učenici u škole. U što kraćem roku doći će i autobusne nadstrešnice – najavio je gradonačelnik Ivanović.

Foto: Grad Kaštela

– Postojeće autobusne stanice svakako se mogu korigirati jer za to postoji mogućnost. Osluškivat ćemo potrebe građana i njima prilagoditi ovu novu liniju koja će zasigurno dobro funkcionirati. Linija će imati, ovisno o smjeru, 29 ili 27 stanica. Predviđeno vrijeme putovanja je oko sat vremena, ovisno o stanju na prometnicama. Također na prijedlog Grada, tu liniju smo preusmjerili na gornji dio ulaza u Split pa će voziti Poljičkom cestom, pokraj obje bolnice i kampusa. U narednih nekoliko tjedana utvrdit ćemo stanje i sukladno tome, prema potrebi, organizirati novi broj i vrijeme, odnosno termine polazaka – ustvrdio je Delić.

Ivo Žinić Pomoć Županija i općine subvencioniraju autobusne linije

Naime, do sada su rute autobusa koje su povezivale Kaštela sa Splitom i Trogirom prolazile kroz središte Kaštela, cestom dr. Franje Tuđmana, a ovo je prva linija koja vozi magistralom.

Početna autobusna stanica za ovu liniju nalazi se ispod Zračne luke Split, potom vozi do Resnika, nakon čega se Škabrnjskom ulicom penje do magistrale i zaustavlja pokraj Vlastitog pogona gdje se nalazi stajalište.

Foto: Grad Kaštela

Iduća stanica je u Kaštel Starom pokraj Vukmana, u Kambelovcu prije Reto centra, potom u Gomilici prije glavnog raskrižja odakle autobus ide u Sućurac preko puta Jadranova igrališta gdje mu je do sada bila polazišna stanica. Istim putem vraća se na magistralu i zaustavlja kraj Vatrogasnog doma, potom kraj Roka sporta i Metroa u pravcu Solina.

Javni bazen u Kaštelama Kaštela Otvoren prvi javni bazen

Sretni putnici

– Ma odlično je što su uveli ovaj autobus. Cijeli svoj radni vijek pješačila sam na posao i rano i kasno. Ni sanjati nisam mogla da ću imati autobus pred kućom i sad ću svaki dan u spizu u Split. Imam penzionersku pokaznu, ukrcam se, obavim spizu i vrati me opet ispred kuće. Ne mogu opisati koliko sam sretna – ističe jedna od putnica, Ana Zec, a slične komentare čuli smo i od ostalih putnika.

Radnim danom linija ima osam polazaka iz svakog smjera, subotom su voznim redom predviđena tri polaska iz Splita i četiri iz Zračne luke.

Kombi vozilo za djecu s teškoćama u Kaštelima Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela Novo vozilo za prijevoz djece s teškoćama u razvoju