Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
dubrovačko-neretvanska županija

Dobroslavić: Izvrsna vježba za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Župan i gradonačelnik primili službe koje su radile na osiguranju summita 16+1

Pripadnike žurnih službi koji su besprijekorno odradili osiguranje i logistiku nedavnog Summita 16+1, održanog u Dubrovniku, primili su župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević te dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Župan Dobroslavić uvodno je istaknuo kako je riječ o opsežnom poslu koji je odrađen na visokoj razini.

hitne službe U Dubrovniku dodjeljene nagrade '112 Awards': Nagrađeni spasioci tajlandskih dječaka

– Želim zahvaliti svima vama jer je ovaj Summit prošao bez incidenta. Ovo je bila izvrsna vježba cijeloj Hrvatskoj za predstojeće predsjedanje Vijećem EU u prvoj polovici 2020. kad ćemo imati sve čelnike članica EU. Želim se zahvaliti i građanima Dubrovnika, ali i svim djelatnicima komunalnih službi, od Čistoće, Saniteta, Libertasa, ali i Zračne luke Dubrovnik koji su također odlično odradili svoj dio posla – rekao je Dobroslavić.

Hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori posjetili su predsjednik Sabora Gordan Jandroković, župan Božo Galić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Dobroslavić u izaslanstvu koje je posjetilo hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori Crnogorski Hrvati zahvalni na pomoći hrvatske države, Dubrovačke županije i Dubrovnika

Gradonačelnik Franković je također pohvalio sve službe te istaknuo da je bilo važno poslati poruku gostoprimstva i sigurnosti.

– Ovo je bio najveći diplomatski događaj u povijesti naše domovine. Trebalo je poslati poruku sigurnosti i gostoprimstva, mislim da smo uspješno odradili obje zadaće. Naši su gosti otišli s jednim lijepim osjećajem iz našega grada i vjerujem da smo se i na ovaj način otvorili prema kineskom tržištu. To nam je jako važno jer riječ je o gostima koji dolaze izvan glavne sezone – izjavio je gradonačelnik Franković.

Potpisan sporazum Grad Dubrovnik i dubrovačka bolnica gradit će senzorički park