Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
križevci

Dodijeljena priznanja najčitačima

1/9
Foto: Grad Križevci
Priznanja i besplatnu člansku iskaznicu najčitačima uručila je ravnateljica knjižnice Marjana Janeš Žulj

U povodu nadolazećeg Međunarodnog dana darivanja knjiga u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima dodijeljena su priznanja najčitačima i najčitačicama za 2019. godinu. U kategoriji predškolaca najviše je čitao Leon Hegedić, dok je od još mlađih, i to onih koji pohađaju igraonicu knjižnice, najbolji mali čitač Andreas Vukalović, priopćili su iz Grada Križevaca.

Riješena i dokumentacija za rekonstrukciju knjižnice Za kulturu i informiranje više od 640 tisuća kuna

Od osnovnoškolaca, priznanja su dobile Jana Crnčić (1.-4. razred), Vanessa Pukec (5.-8. razred), dok je Valentino Kocjančić najbolji čitač među srednjoškolcima. Valentino i Mirko Tukša studenti su s najviše posuđenih i pročitanih knjiga, a od odraslih to je Sanja Sušanj. Mirjana Đilas najviše je čitala među umirovljenicima, a zbog čestih posjeta zovu je i dobri duh knjižnice.

U kategoriji najčitača među obiteljima priznanje je dobila obitelj Ljiljane Đilas. U kategoriji “bibliobus”, prizanja su dobili Ines Martinek, Marta Sokolić, Antonia Aleksić, Sara i Karla Miklečić, Martina Martak i Katica Gočin.

Gradska knjižnica Koprivnica Prvi u Hrvatskoj - članske iskaznice odlaze u povijest Gradska knjižnica razvila aplikaciju za mobitele

Priznanja i besplatnu člansku iskaznicu najčitačima uručila je ravnateljica knjižnice Marjana Janeš Žulj, a svojim je prisustvom podršku čitateljima dao i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.