Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazmanci u posjetu Poljskoj

Dogovarana sportska i kulturno-umjetnička suradnja

Foto: Grad Čazma
Predstavnici Grada Čazme prisustvovali su obilježavanju Dana županije Legionowo

Predstavnici Grada Čazme boravili su u službenom posjetu prijateljskoj poljskoj županiji Legionowo. Prošle godine u Poljskoj je potpisan sporazum o suradnji i prijateljstvu između Grada Čazme i poljske županije Legionowo.

Čazma Natura Pirak: Dosad smo pričali, a u kolovozu počinju radovi

Ciljevi i sadržaj suradnje, među ostalim, odnose se na razvoj međusobnih gospodarskih veza, pokretanje kontakata između poslovnih subjekata, razmjenu stečenih iskustava i znanja te novih tehnologija, susrete obrtnika i gospodarstvenika, stvaranje zajedničkih projekata te zajedničko sudjelovanje u projektima vezanima uz specifičnosti svakog područja. Ovom prilikom predstavnici Grada Čazme prisustvovali su obilježavanju Dana županije Legionowo, tijekom kojih se u gradovima te županije održavaju razne svečanosti. Prisustvovali su svečanostima u gradovima Nieporętu i Wieliszewu te 50. obljetnici školstva u mjestu Serock.

– Posjetili smo srednju strukovnu školu koja je dijelom izgrađena, obnovljena i opremljena sredstvima Europske unije, što je dobar primjer, a i zanimanja za koja se obučavaju učenici škole prilagođena su tržištu rada u okruženju – istaknuo je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak. Prilikom susreta, dogovoreno je kako će se u budućem razdoblju Grad Čazma i županija Legionowo povezati putem sportskih udruga i kulturno-umjetničkih društava koja će nastupiti u Čazmi i u Poljskoj. 

Lijepi dani za čazmanski vrtić “Pčelica” Nakon obnove zgrade, stigla i nagrada za ravnateljicu