Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma Natura

Pirak: Dosad smo pričali, a u kolovozu počinju radovi

Foto: Grad Čazma
Održana je Uvodna konferencija za projekt Čazma Natura, najveći projekt u povijesti grada

Održana je Uvodna konferencija za projekt "Čazma Natura", najveći projekt u čazmanskoj povijesti.

Lijepi dani za čazmanski vrtić “Pčelica” Nakon obnove zgrade, stigla i nagrada za ravnateljicu

Čazma Natura obuhvaća zaštitu i revitalizaciju zaštićenih dijelova prirode, Regionalni park Moslavačka gora te područje uz rijeku Česmu, Medjame i Vustje, ali i gradnju novih sadržaja u gradu Čazmi, poput Zelene tržnice i biološkog kupališta, odnosno biološkog parka.

Projekt predviđa i uređenje dviju učionica OŠ Čazma te uređenje arboretuma kao i izgradnju sportskog parka uz poučno-tematsku stazu namijenjenu biciklistima i “ovisnicima” o adrenalinu s obzirom na to da će omogućiti razvoj novoj vještina. Projektom je obuhvaćeno i uređenje Multifunkcionalnog centra tj. novouređena zgrada na trgu dobit će i novu svrhu.

Grad Čazma Vagovina uskoro dobiva nogostup i kanalizaciju

Ovaj je projekt Grad Čazma kandidirao na natječaj – Promicanje održivog razvoja prirodne baštine gdje je ostvario 96 bodova i plasirao se na 1. mjesto među svim prijavljenim projektima, što ukazuje na kvalitetu i dobro odrađen posao. Vrijednost projekta je 26 milijuna kuna, a EU ga sufinancira s 18,7 milijuna kuna. Uz europsko sufinanciranje, grad je ostvario i potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, i to u najvećem iznosu – pet milijuna kuna.

– Projektom Čazma Natura jako se ponosimo i od njega puno očekujemo. Zahvaljujem našim partnerima u ovom projektu. Ideja se temelji na dobroj suradnji s našim gradovima prijateljima, prije svega mislim na slovenski grad Radlje ob Dravi. Bazen u Čazmi je bio godinama legenda i sada smo došli do toga. Do sada smo pričali, a u kolovozu kreću konkretni radovi i grad će biti veliko gradilište. Čazma Natura će biti izvrsna nadopuna ponudi Grada Čazme kroz cijelu godinu – rekao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak. 

Čazma Uskoro besplatan internet u parkovima, na trgovima...