Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
ulaganje u zdravstvo

Domu zdravlja u Veloj Luci oprema, a Dubrovniku i Pločama sanitetska vozila

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja ulagati u zdravstvo
1/2
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Oprema u Veloj Luci nabavljena je u okviru provedbe EU projekta “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“, a zdravstvene ustanove ove su godine dobile ukupno šest vozila.

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić u pratnji načelnice Vele Luke Katarine Gugić posjetio je velolučki Dom zdravlja dr. Ante Franulović gdje je simbolički obilježeno puštanje u rad dijagnostičko-terapijske i medicinsko-tehničke opreme vrijedne oko 2,1 milijuna kuna.

Damir Bajs NASTAVLJA SE OPREMANJE Za novu opremu Županija osigurala 270.000 kn

Sufinancira županija

Oprema je nabavljena u okviru provedbe EU projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“ kojemu je Županija nositelj. Proračun projekta iznosi 3,922.545 kuna, od čega je 2,922.403 (75%) bespovratnih sredstava EU, dok ostatak sufinancira županija.

Korisnici sredstava su dom zdravlja Dr. Ante Franulović u Veloj Luci za ulaganja u infrastrukturne zahvate i medicinsko-tehničku opremu za centralnu zgradu te ambulante u Čari, Blatu i Lastovu, i Dom zdravlja Dubrovnik za medicinsko-tehničku opremu na otocima Koločepu, Šipan, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina). Kroz projekt su planirani infrastrukturni zahvati ugradnje lifta za osobe s invaliditetom u Domu zdravlja dr. Ante Franulović u Veloj Luci i organizacijskoj jedinici Blato, za što je Dubrovačko-neretvanska županija uspjela osigurati dodatnih milijun kuna u okviru proračuna za 2021.

Šestu godinu zaredom Poljoprivrednicima 800.000 kuna za nabavu mehanizacije, opreme, gradnju gospodarskih zgrada...

Župan je sa suradnicama posjetio i Specijalnu bolnicu Kalos gdje se s ravnateljicom Bojić razgovaralo o strategiji razvoja SB-a Kalos te o sljedećim koracima vezanim za realizaciju projekta rekonstrukcije i gradnje „starog dijela” bolnice u terapijski centar. Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano ulaže u zdravstvo.

Nedavno je župan Dobroslavić svečano uručio ključeve dvaju novih sanitetskih vozila ukupne vrijednosti oko 550 tisuća kuna ravnateljima Doma zdravlja Dubrovnik Branku Bazdanu i Doma zdravlja Ploče Vinku Matiću. Dobroslavić je tom prilikom naglasio kako je ove godine u zdravstvo u županiji uloženo oko 28 milijuna kuna, a riječ je o decentraliziranim sredstvima kao i sredstvima županijskog proračuna.

– Drago nam je da smo i ovime pomogli u obnavljanju voznog parka naših zdravstvenih ustanova. Ove godine riječ je o ukupno šest vozila: tri sanitetskog prijevoza, dva za hitnu medicinu te jedno patronažno vozilo. Dubrovačko-neretvanska županija puno ulaže u zdravstvo, a ove godine još i više kroz mjere pomoći u borbi protiv pandemije koronavirusa. Ove godine iznos će se kretati oko 28 milijuna kuna, a osim sredstava namijenjenih održavanju zgrada i vozila, izdvojili smo posebno 2 milijuna kuna za pomoć u borbi protiv epidemije COVID-19 te još 2,5 milijuna kn za sofisticirane medicinske uređaje na Odjelu za radiologiju Opće bolnice Dubrovnik, zatim za specijalizacije kao i smještaj gostujućih liječnika – napomenuo je župan Dobroslavić.

Vrtić je mjesto za druženje, igru i socijalizaciju, kaže ravnateljica Dječji vrtić Dubrava S 275.000 kuna potpore iz Ministarstva opremit ćemo sportsku sobu i igralište

Važna obnova

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan istaknuo je da njihovih 16 vozila sanitetskog prijevoza godišnje prijeđe 1,2 milijuna kilometara, zbog čega je važno obnavljati vozni park. Ravnatelj Doma zdravlja Ploče Vinko Matić naglasio je kako na raspolaganju imaju šest vozila, a potrebe su sve veće pa nastoje obnavljati vozila i ostalu opremu.