Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
POMOĆ IZ GRADSKOG PRORAČUNA

Drugi set mjera pomoći ugostiteljima

Foto: Grad Vukovar
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je da su ugostitelji najpogođeniji epidemiološkim mjerama koje su na snazi te da je upravo stoga drugi val pomoći usmjeren prema njima.

S epidemiološkim mjerama koje su na snazi ugostiteljstvo trpi najveće gubitke te je stoga Grad Vukovar odlučio potporama iz gradskoga proračuna pomoći ugostiteljima da „prežive“ narednih nekoliko mjeseci. Slijedom toga raspisao je Javni poziv putem kojega će 46 ugostitelja s područja Grada dobiti potpore čija visina ovisi o broju zaposlenih.

Grad Vukovar sjetio se najpotrebitijih Peći i ogrjev za vukovarske obitelji, prigodni paketi korisnicima domova za starije

– Po 5.000 kuna dobiti će oni koji zapošljavaju do 3 osobe, 10.000 kuna oni koji zapošljavaju do 10 osoba, a oni koji imaju više od 10 zaposlenih dobit će 30.000 kuna. Grad Vukovar je za ovu namjenu osigurao 700.000 kuna – rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Sufinanciranje se odnosi na 80% prihvatljivih troškova nastalih u kolovozu, rujnu i listopadu 2020. – zakup poslovnog prostora ugostiteljskog objekta prema važećem ovjerenom ugovoru o zakupu poslovnog prostora koji nije u vlasništvu Grada Vukovara te režijskih troškova ugostiteljskog objekta kao što su troškovi struje, vode, plina, odvoz otpada, HRT pretplate i troškovi ZAMP-a.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je da su ugostitelji najpogođeniji epidemiološkim mjerama koje su na snazi te da je upravo stoga drugi val pomoći usmjeren prema njima. Najavio je i kako se već razmišlja o mjerama koje će iduće godine biti namijenjene ugostiteljima, ali i poduzetnicima. Ugostitelji tvrde da im je promet prepolovljen i da ovako mogu izdržati najdulje do proljeća. – Svaka pomoć je dobrodošla jer da je nema, sumnjam da bismo preživjeli. Godina je bila kakva je bila, a ni ljeto nije bilo kao prije kada bismo stvorili neku zalihu za zimu – rekao je vlasnik Gradske kavane Navis Zvonko Kovačić.