Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Zahvaljujući investiciji Općine i uz pomoć Županije, obogatili vozni park

Dugopoljski DVD dobio vatrogasnu cisternu vrijednu 1,2 milijuna kuna

Na cisternu su ugrađeni i perači ulica, nosač za ralicu...
1/6
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Ključeve nove vatrogasne cisterne Anđelku Bosančiću uručili su načelnik Perica Bosančić i župan Blaženko Boban

Nova vatrogasna cisterna vrijedna 1,2 milijuna kuna upotpunila je vozni park DVD-a Dugopolje. Kupljena je zahvaljujući sredstvima Općine Dugopolje, a pomogla je i Splitsko-dalmatinska županija s 250.000 kuna. Riječ je o vatrogasnoj cisterni MAN TGM, volumena 8000 litara. Suvremeno je opremljena, a uz vatrogasne, služit će i u komunalne svrhe.

Priznanjima nagrađeni svetonedeljski vatrogasci Pohvale za akciju gašenja požara skladišta u Strmcu

I za dostavu pitke vode

Ugrađeni su perači ulica, nosač za ralicu, visokotlačno vitlo, oprema za gašenje šumskih požara, svjetlosna i zvučna signalizacija.
– Ovo je vrlo bitan dan za općinu Dugopolje i za na še vatrogasno društvo, ali i cijelu županiju. Do sada smo imali staru autocisternu koju smo rashodovali. Ova autocisterna će služiti i u komunalne svrhe, prije svega za dostavu pitke vode. Zahvaljujem Općini Dugopolje što je izdvojila sredstva i ušli u postupak nabave ovoga vozila koje će nam svima biti od koristi – naglasio je Anđelko Bosančić, predsjednik DVD-a Dugopolje koje broji 62 člana, od čega 30 operativnih vatrogasaca.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Ove su sezone, iako nije bilo većih požara, imali 200-injak intervencija. Perica Bosančić, načelnik Općine Dugopolje zadovoljan je što su podignuli razinu opremljenosti voznog parka dugopoljskih vatrogasaca.

– Općina Dugopolje od samog svog osnutka intenzivno ulaže u razvoj vatrogastva. Samo vatrogasno društvo u temeljima je općine Dugopolje, jer bez vatrogastva ne bismo mogli osigurati razinu sigurnosti našim poduzetnicima. Od samog vatrogasnog doma ovdje u Dugopolju, dva navalna vozila i sada ove cisterne, zaokružen je ovaj krug ulaganja – rekao je načelnik Bosančić.

Bit će spojeno na Eko kaštelanski zaljev Dugopolje će biti prvo mjesto u Dalmatinskoj zagori s funkcionalnim reciklažnim dvorištem

Zadovoljan je što će cisterna osim u vatrogasne svrhe, zahvaljujući priključku za ralicu tijekom zime poslužiti i za čišćenje dugopoljskih cesta od snijega, kao i za dostavu pitke vode. Zahvalio je Anđelku Bosančiću za kojega je istaknuo da DVD vodi poput svoje obitelji, kao i svim vatrogascima.

– U ime svih Dugopoljaca zahvaljujem vam se jer ste zalog naše sigurnosti. Riskirate živote za nas, zato vas molim pazite na sebe i jedni na druge, vidite kakve se stravične nesreće događaju. Neka vas Bog čuva! – poručio je Perica Bosančić.

Župan Blaženko Boban također je izrazio divljenje vatrogascima i izrazio im sućut zbog nedavne smrti njihovih pripadnika.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

– Fascinira me bratstvo između vatrogasaca iz cijele Hrvatske.Vaše jedinstvo i zajedništvo treba nam biti uzor – rekao je Boban i podsjetio na ulaganja Županije u vatrogastvo.

– Proveli smo javnu nabavu u vrijednosti od 7 milijuna i 400 tisuća kuna, s 14 općina i gradova, za nabavku 16 vozila. Opremljenost vatrogasaca iz godine u godinu sve je veća i bolja pa stoga i  trebamo zahvaliti svima koji ulažu u opremljenost ovog sustava, od državne vlasti do lokalnih zajednica. Cilj nam je dovesti opremljenost do vrhunske razine da se i druge zemlje mogu ugledati u naš sustav vatrogastva. Ali, unatoč svoj opremi, ljudski potencijal je najznačajniji – poručio je Blaženko Boban.

Europski fond za regionalni razvoj financira ljetne pozornice Za uređenje pozornice kod crkve sv. Roka dobili 500.000 kuna

Pružat ćemo vam logistiku

Na svečanosti je bio i Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

– Vidjeli smo kako je tragično stradao vatrogasac u intervenciji na kakve vi idete stalno. Zato, uz opremu koju morate imati, vježbajte, budite spremni, a mi ćemo vam pružati logistiku i pomoć u organizaciji. Moj stric je bio član DVD-a Dugopolje i ja se osjećam kao član ovoga društva. Čestitam vam na voznom parku i vatrogasnom domu. Čuvajte svoje živote, vježbajte i u svakom trenutku budite spremni! – poručio je vatrogascima Sanader. Ključeve nove vatrogasne cisterne Anđelku Bosančiću uručili su načelnik Perica Bosančić i župan Boban.

Turistički razvoj Dugopolja Polovina dugopoljskih turista dolazi iz Kine, Tajvana, Koreje, Japana