Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Veleučilište Karlovac

Edukacija za 48 osoba iz Sisačke i Karlovačke županije

Veleučilište Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Odnosi se to na nezaposlene osobe mlađe od 29 godina koje su pola godine na burzi te starije osobe koje su bez posla dulje od godine dana

Čak 48 nezaposlenih osoba iz Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije imat će priliku proći besplatnu edukaciju u dva programa; tehnolog poduzetnik i suradnik u izradi projekta i time steći nova znanja i samozaposliti se.

Potpis ugovora za Sponu Županiji novac za “Sponu” Za 80 dugotrajno nezaposlenih osigurano 1,4 milijuna kuna

Riječ je o projektu za koji je karlovačko Veleučilište, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Kutina, LAG-om Moslavina, Društvom Zvono uz Kupu, RA Mrav i karlovačkim Zavodom za zapošljavanje, dobilo 927.959 kuna iz EU socijalnog fonda. Projekt će trajati do 14. studenoga 2019., a obrazovanje polaznika, koje još traže, počet će početkom iduće godine. Svi troškovi korisnika bit će plaćeni, a mogu se prijaviti nezaposleni mlađi od 29 godina koji su pola godine na burzi, te starije osobe koje su bez posla dulje od godine.

– Edukacije ćemo provoditi u Kutini i Karlovcu – kazala je Marijana Blažić, koordinatorica projekta iz karlovačkog Veleučilišta. 

Edukacija trenera u Svetoj Nedelji Sveta Nedelja za budućnost mladih nogometaša Educiraju trenere za rad s mladima