Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
'Vlak je uvijek brži'

Edukacijom do veće sigurnosti na željezničko-cestovnim prijelazima

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Nacionalna i međunarodna statistika govori to da su u 98 posto slučajeva za nesreće na željezničko-cestovnom prijelazu krivi vozači cestovnih vozila, biciklisti ili pješaci.

U cijelom svijetu po 11.puta obilježio se Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima (ILCAD – International Level Crossing Awarness Day). Pored više od 40 zemalja svijeta obilježavanju se i ove godine pridružuje HŽ Infrastruktura sa svojom preventivno-edukativnom akcijom „Vlak je uvijek brži“.

U Slatini kreće novi ciklus ulaganja u proširenje poduzetničkih zona Za gradnju prometnica i javne rasvjete u zoni Turbina 2 stiže 9,77 milijuna kuna iz EU

Akcija se održala na željezničko-cestovnom prijelazu „Stari Jankovci“ u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Taj prijelaz odabran je zbog toga što preko njega svakodnevno prelaze brojni kamioni i druga radna vozila, a ove godine akcija je namijenjena upravo profesionalnim vozačima i nosi slogan „Najvažniji STOP u danu“. Tijekom akcije djelatnici MUP-a i HŽ Infrastrukture zaustavljali su ponajprije profesionalne vozače, ali i druge sudionike u prometu, i dijeliti im promotivne materijale te razgovarali s njima o potrebi poštivanja prometne signalizacije prilikom prelaženja preko pruge. Naime, nacionalna i međunarodna statistika govori to da su u 98 posto slučajeva za nesreće na željezničko-cestovnom prijelazu krivi vozači cestovnih vozila, biciklisti ili pješaci.

Župan Longin ugostio predstavnike partnerskih regija Zadarske županije S Mađarima i Česima o suradnji u prometu, turizmu...

Uz člana Uprave HŽ Infrastrukture Marka Z. Žubrinića akciji su se pridružili i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić te načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević.