Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Konačno riješeni imovinsko–pravni odnosi

Energetska obnova općinske zgrade

Garešnica
Foto: Grad Garešnica
Obnova će trajati godinu i pol dana te će nakon provedenih mjera energetske obnove ta zgrada ući u energetski razred A, dok će po potrošnji primarne energije biti razred C

Nakon što su njezino kandidiranje na javne natječaje godinama kočili neriješeni imovinsko-pravni odnosi, odobren je projekt energetske obnove bivše „općinske zgrade“ u Nazorovoj ulici vrijedan 4,6 milijuna kuna koji će u 60-postotnom iznosu financirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Garešnica Sjednica garešničkog DVD-a Očekuje se gradnja vodovoda u Dišniku

Projektom je u planu postavljanje energetske fasade, zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija podova i stropova, zamjena postojećeg sustava grijanja sustavom na dizalicu topline te ugradnja LED rasvjete. Obnova će trajati godinu i pol dana te će nakon provedenih mjera energetske obnove ta zgrada ući u energetski razred A, dok će po potrošnji primarne energije biti razred C.

Riječ je o poslovnoj zgradi starijeg datuma gradnje koja do sada nije temeljitije obnavljana. U njoj su smješteni općinski sud, ured državne uprave, katastar, porezna uprava i razne inspekcije tako da će obnova donijeti bolje uvjete za rad službenika te manje račune za plin i struju.

Garešnica DV “Maslačak” Obnavlja se vrtić u Garešničkom Brestovcu

Do sada su tu zgradu njezini korisnici obnavljali parcijalno tako da danas pojedine službe imaju primjerice i centralno plinsko grijanje i klimatizaciju dok druge imaju trule prozore, dotrajale podove i neokrečene prostorije.

– Bitno je da je sada sve riješeno i da možemo krenuti sigurnim koracima ka obnovi. Zaposlenici gradske uprave koji su radili na tome uložili su puno truda i na kraju ishodili jedan odličan i koristan projekt – kazao je gradonačelnik Bilandžija.

Garešnica Garešnica Kod Autobusnog kolodvora gradit će se prvi rotor