Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Županija od 2017. provodi energetsku obnovu zgrada vrijednu 178,9 milijuna kuna

Europskim novcem obnovit će se sve školske zgrade

1/8
Foto: Osječko-baranjska županija
Župan Ivan Anušić sa suradnicima u petak je obišao radove na energetskoj obnovi Medicinske škole, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića u Osijeku, škola koje pohađa ukupno 1010 učenika

Osječko-baranjska županija od 2017. godine provodi projekte energetske obnove zgrada u svom vlasništvu u vrijednosti 178,9 milijuna kuna.

Smanjenje nezaposlenosti Za edukacije nezaposlenih 300.000 kuna

Prošle godine završena je realizacija 19 projekata, a u tijeku je 35 novih projekata energetske obnove zgrada osnovnih i srednjih škola, domova za stare i nemoćne osobe, domova zdravlja i Opće županijske bolnice Našice u vrijednosti 116,83 milijuna kuna. Od toga, 58 posto sredstva su Europske unije, 25 posto novac Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a 17 posto osigurano je iz proračuna Osječko-baranjske županije.

Najviše projekata u Osijeku

Najviše projekata Osječko-baranjska županija provodi na području grada Osijeka. Lani je završila obnovu zgrade Graditeljsko-geodetske škole Osijek, a ove godine trebaju završiti radovi na energetskoj obnovi zgrada Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića i Medicinske škole Osijek, Doma za starije i nemoćne osobe Osijek, Prve gimnazije Osijek te Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Ukupna vrijednost tih projekta je gotovo 50 milijuna kuna.

Kako bi se uvjerio u tijek radova, osječko-baranjski župan Ivan Anušić sa suradnicima u petak je obišao radove na energetskoj obnovi Medicinske škole, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića u Osijeku, škola koje pohađa ukupno 1010 učenika.

Potpisani novi ugovori za gradnju sustava navodnjavanja Milijuni kuna stižu za navodnjavanje

Radovi do konca ožujka

– Osječko-baranjska županija provest će energetsku obnovu zgrada svih škola i drugih ustanova kojima smo osnivač, a kao i u ove dvije škole koje sada obilazimo, postići ćemo velike uštede u energentima. S druge strane, većinu sredstava koja su utrošena za ovu namjenu osigurali smo iz fondova Europske unije, dok je manji dio iz proračuna Osječko-baranjske županije – rekao je župan Ivan Anušić.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Nataša Tramišak istaknula je da će radovi na ovoj lokaciji biti gotovi do ožujka ove godine.

Zadovoljstvo tijekom obnove i njenim učincima iskazale su ravnateljica Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića Vlasta Opačak i ravnateljica Medicinske škole Sanja Dravinski.

“Atlas tradicionalnih okusa” budi želju za posjetom Osječko-baranjskoj županiji Putovanje kroz 33 restorana – izvrsna pozivnica turistima