Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
DODIJELJENA PRIZNANJA 'ZLATNA KUNA'

Evo koje su najuspješnije tvrtke u Virovitičko-podravskoj županiji

1/3
Foto: Promo
Županija je pokrenula niz projekata, od ulaganje u sustave navodnjavanja, energetske obnove javnih objekata, izgradnje škola, Tehnološkog inovacijskog centra, širenja mreže Poduzetničkih inkubatora i ostalo, što bi se trebalo povoljno odraziti na makroekonomske pokazatelje

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica, održanoj 11. prosinca, na kojoj je promovirana i 22. publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2017. godini, najuspješnijim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije u 2017. godini, dodijeljena su priznanja  Zlatna kuna.

Zlatnu kunu uručili su predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica Ivan Slamić i izaslanik predsjednika HGK Luke Burilovića i savjetnik u Uredu predsjednika HGK Ivan Škorić.

Briga o ekologiji Briga o ekologiji Čak pet nagrada za najljepše školske vrtove

Priznanje Zlatnu kunu, za najuspješnije trgovačko društvo u 2017. godini, na području Virovitičko-podravske županije, dobili su:

u kategoriji malih trgovačkih društava:
 
>> Tvrtka Plava tvornica iz Virovitice, bavi se razvojem mobilnih aplikacija i internet stranica

U IT sektoru, rangirana je među četiri najbolje tvrtke u Hrvatskoj i među 500 najboljih u svijetu. Više od 80% proizvoda izvoze, konstantno zapošljavaju, a dobitnici su i niza priznanja, među kojima je godišnja nagrada Virovitičko-podravske županije za iznimne rezultate i doprinos razvoju poduzetništva te IT industrije. 

Priznanje je primio direktor tvrtke Ivica Horvat, koji je zahvalio Gospodarskom vijeću HGK – Županijske komore Virovitica na dodijeljenoj „Zlatnoj kuni“. Ova nagrada im je veliko priznanje da rade nešto dobro, da su na dobrom putu,  a rezultat je 6-godišnjeg ulaganja u znanje i iskustvo i nadaju se daljnjem poslovnom rastu, a nastavit će ulagati u ljude i u edukaciju.

Tvrtka Plava tvornica iz Virovitice, u 2017. godini imala je 27 zaposlenih, a ostvarila je ukupan prihod od 3.830.893 kn. U 2017. godini investicije su iznosile 181.110 kn, a ostvaren je izvoz od 285.601 € i uvoz od 3.768 €.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

>> Tvrtka Jan-spider iz Pitomače, u sastavu je Spider grupe koja je specijalizirana za BIO uzgoj i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvodnju čajeva i pripravaka na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja, a visokokvalitetne gotove proizvode plasiraju na svjetsko i domaće tržište. Njihove značajke su intenzivan rast te ulaganja u razvoj tehnologije i Infrastrukture.    

Priznanje je primio direktor prodaje Jurica Vuković, koji je zahvalio na članovima Gospodarskog vijeća što su prepoznali trud i rad svih zaposlenika tvrtke Jan-spider i dodijelili ovo vrijedno i izuzetno priznanje.  

Deseta „Zlatna kuna“ za tvrtke u sastavu Spider grupe je pokazatelj da rade dobro svih ovih godina. Imaju kontinuirani rast prihoda i svih ključnih pokazatelja tvrtke, kako za 2017., tako i za tekuću 2018. godinu, u kojoj planiraju rast prihoda za 10%, a  u 2019. planiraju nastaviti rast istim tempom.

Investiciju u novu tvornicu čajeva, u vrijednosti cca 28 mil. kn planiraju završiti u 2019. godini, kada bi trebala započeti s radom.

Tvrtka Jan – spider iz Pitomače, u 2017. godini imala je 45 zaposlenih, a ostvarila je ukupan prihod od 61.809.374 kn. U 2017. godini investicije su iznosile 250.000 kn, a ostvaren je izvoz od 4.261.613 € i uvoz od 2.278.098 €.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

u kategoriji srednjih trgovačkih društava:

>> Tvrtka Brana iz Virovitice, bavi se uređenjem vodnih resursa i izgradnjom hidrotehničkih objekata, te izgradnjom komunalne infrastrukture, a imaju i ULO hladnjaču, za skladištenje voća i povrća, ukupnog kapaciteta 2.200 tona, pogon za proizvodnju sokova i dvoosni fotonaponski sustav „OFS 10“.

Priznanje je primio direktor Slavko Rajnović, koji se zahvalio gospodarstvenicima članovima Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica, što su prepoznali uspješan rad tvrtke Brana u poslovanju i dodijelili ovo priznanje, koje je poticaj i stimulans za daljnji razvoj tvrtke, menadžmentu i zaposlenicima, koji su dali svoj obol za postizanje dobrih poslovnih rezultata.

Tvrtka Brana iz Virovitice, u 2017. godini imala je 145 zaposlenih, a ostvarila je ukupan prihod od 74.365.116 kn. U 2017. godini investicije su iznosile 24.419.486 kn, a ostvaren je izvoz od 288.769 € i uvoz od 438.883 €.

Školski medni dan Školski medni dan u županiji Teglicu meda u nacionalnoj staklenci kući ponijelo 900 učenika

>> Tvrtka Radlovac iz Orahovice, bavi se proizvodnjom tehničkog kamena.

Jedna je od najstarijih tvrtki u Republici Hrvatskoj. Kontinuirano radi 112 godina. Prisutni su na tržištu istočne Slavonije, dijelu Istre, te na tržištu Slovenije za proizvode kamene vune.

Priznanje je primio direktor Nenad Sabljak, koji je zahvalio članovima Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica, na dodijeljenom priznanju i naglasio da je ova nagrada pokazatelj da je odabrao dobar pravac u svom radu, uz dobar proizvod, dobru tehnologiju i dobre zaposlenike

Tvrtka Radlovac iz Orahovice, u 2017. godini imala je 76 zaposlenih, a ostvarila je ukupan prihod od 47.588.661 kn. U 2017. godini investicije su iznosile 6.127.530 kn, a ostvaren je izvoz od 315.095 € i uvoz od 34.551 €.

Energetska obnova Osnovne škole Voćin Energetska obnova Ulaganje u OŠ Voćin 4,3 milijuna kuna

Dobitnicima priznanja, čestitali su: predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica Ivan Slamić, potpredsjednik HOK – OK Virovitičko-podravske županije Hrvoje Šimunović, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement i izaslanik predsjednika HGK Luke Burilovića i savjetnik u Uredu predsjednika HGK Ivan Škorić.

Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica čestitao je nagrađenima na postignutim iznimnim rezultatima u poslovanju, koje su postigli unatoč teškoćama s kojima se svakodnevno susreću.
Hrvatska gospodarska komora treba biti partner Vladi, tako da Vlada akceptira prijedloge gospodarstvenika, u cilju razvoja gospodarstva.

Hrvoje Šimunović, potpredsjednik HOK – OK Virovitičko-podravske županije čestitao je nagrađenima na ostvarenim izuzetnim rezultatima i zaželio im puno uspjeha u daljnjem radu.

Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije čestitao je dobitnicima priznanja „Zlatna kuna“ na iznimnim rezultatima, jer su oni najbolji promotori Virovitičko-podravske županije i pokazatelji u kojem smjeru treba ići i što treba raditi. 

Pohvalio je suradnju HGK – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, ne samo u organizaciji „Viroexpa“, međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, nego i na promociji i promidžbi gospodarstva Virovitičko-podravske županije.

Škole dobie laptope i interaktivne ploče Župan Igor Andrović podijelio informatičku opremu u četiri srednje škole Stiglo 30 prijenosnih računala i četiri interaktivne ploče

Istakao je da o problemima gospodarstvenika treba razgovarati, a politika u suradnji s gospodarstvenicima treba rješavati te probleme, kroz donošenje zakonskih i podzakonskih mjera i niza drugih mjera koje će poboljšati trenutnu poslovnu poziciju i stanje u gospodarstvu.

Virovitičko-podravska županija je pokrenula niz projekata, od ulaganje u sustave navodnjavanja, energetske obnove javnih objekata, izgradnje škola, Tehnološkog inovacijskog centra, širenja mreže Poduzetničkih inkubatora i ostalo, što bi se trebalo povoljno odraziti na makroekonomske pokazatelje i popraviti „krvnu sliku“ Županije.

U cilju poticanja poduzetnika, Vlada RH je pokrenula projekt Slavonija, ali treba donijeti još niz drugih mjera, osobito u svezi poreznog rasterećenja poduzetnika, što bi omogućilo nova zapošljavanja, dati veće plaće djelatnicima, čime bi se smanjio i odlazak stanovništva iz Županije, Slavonije i cijele Republike Hrvatske.

Obnova škola Najavljena investicija od 16 milijuna kuna Energetska obnova triju škola i "sportskog hrama" u Virovitici

Ivan Škorić, izaslanik predsjednika HGK Luke Burilovića i savjetnik u Uredu predsjednika HGK čestitao je nagrađenima na izuzetnim poslovnim rezultatima i zahvalio je direktoru HGK – Županijske komore Virovitica Milanu Vanđuri i suradnicima na izuzetnoj publikaciji „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2017. godini“.

Rekao je da će Hrvatska gospodarska komora uvijek biti oslonac u radu i pružati potporu poduzetnicima.
Gospodarstvenici trebaju biti proaktivni i nametnuti se političarima, jer politika mora biti u službi gospodarstva, kako je to u svim razvijenim zemljama.

I. Škorić je istakao i problem nedostatka kvalificirane radne snage, te bi trebao postojati dogovor između obrazovnih institucija i gospodarstvenika, tako da obrazovni programi prate potrebe tržišta rada, odnosno da se educiraju kadrovi za zanimanja, za koja postoji potražnja, od strane poslovne zajednice.

Rukometašice Javni natječaj Prvi put potpore vrhunskim sportašima