Izbornik
Naslovnica Županije Istarska 46 pregleda
Dan policije u Puli

Flego: Osjećaj sigurnosti razlog su zbog kojeg su Istra i Hrvatska sve poželjnije destinacije

Valter Flego
Foto: Istarska županija
Novoimenovani načelnik istarske policije Alen Klabot ocijenio kako se sigurnosni izazovi mijenjaju te zahtijevaju visoku stručnost, obučenost i profesionalnost policajaca

Svečanom akademijom u Domu hrvatskih branitelja u Puli u utorak je proslavljen Dan policije i njezina zaštitnika Sv. Mihovila, a tom je prigodom novoimenovani načelnik istarske policije Alen Klabot ocijenio kako se sigurnosni izazovi mijenjaju te zahtijevaju visoku stručnost, obučenost i profesionalnost policajaca.

 "Zadatak nam je predvidjeti pojave, ne samo raditi na prevenciji i represiji, što su naši osnovni zadatci, nego predvidjeti negativne stvari i pobrinuti se da se one ne dogode jer suvremeno društvo i standardi to traže od nas", rekao je načelnik Klabot.

"Istra kao vodeća turistička regija u kojoj se tijekom sezone bilježe milijunska noćenja mora imati policiju koja je u stanju jamčiti sigurnost svojim građanima i brojnim turistima. Ova je turistička sezona prošla u ozračju sigurnosti. Usprkos rekordima u posjećenosti stranih i domaćih gostiju, velikom broju kulturnih, zabavnih i športskih okupljanja, koje je pohodio velik broj građana i turista, možemo ponosno istaknuti da su istarski policajci savjesno i profesionalno odradili svoj posao i održali visok standard sigurnosti u županiji", poručio je Klabot. Dodao je kako se istarska policija spremno uhvatila u koštac s gužvama na granici i poduzela sve radi postizanja standarda za pristupanje schengenskom prostoru.

Istarski župan Valter Flego ocijenio je da je osjećaj sigurnosti jedan od razloga zbog kojeg su Istra i Hrvatska sve poželjnije turističke destinacije, što je i zasluga policije. 

U sklopu proslave Dana policije tradicionalno su položeni vijenci kod glavnoga križa na Gradskome groblju i na spomeniku hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa u Puli.