Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Župan Andrović najavio velike projekte u školstvu

Gimnazija Petra Preradovića u Virovitici postat će Centar izvrsnosti za STEM područja

Igor Andrović
Foto: Kristijan Toplak
Sve ove uštede na energiji, koje ćemo dobiti zbog obnove, usmjerit ćemo na povećanje standarda obrazovanja kako za učenike tako i za profesore, poručio je župan Igor Andrović

Na završnoj konferenciji projekta energetske obnove virovitičke Gimnazije Petra Preradovića župan Igor Andrović najavio je nova ulaganja u školstvo i učenike.

– Drago mi je da je ovaj projekt priveden kraju, i to u zadanim rokovima. Gimnazija je za svoj stogodišnji rođendan dobila energetsku obnovu na poklon i sada ćemo sve ove uštede na energiji dalje usmjeriti na povećanje standarda obrazovanja kako za učenike tako i za profesore koji ovdje rade – poručio je virovitičko-podravski župan Andrović, istaknuvši novi projekt koji će se provoditi u Gimnaziji.

Istarski čelnici obišli su najznačajnije županijske projekte Suradnja s Istrom Ugostili istarskog župana i čelnika Pule

Obnova još 4 škole i dvorane

– Posebno me veseli što, osim ulaganja u infrastrukturu, krećemo i s još jednim ulaganjem u učenike. Gimnazija, naime, uskoro postaje Centar izvrsnosti za STEM područja. To ova škola zaslužuje jer su kroz nju prošle generacije, a sve što radimo sada radimo za buduće generacije – naglasio je župan.

Osvrnuo se i na niz drugih ulaganja u školstvo na području Virovitičko-podravske županije.

– Već smo energetski obnovili nekoliko škola. U ovoj fazi radilo se na Gimnaziji i školi u Voćinu, a krećemo i s energetskom obnovom škola u Suhopolju, Bazju i Pitomači te dvorane Tehničke škole u Virovitici. Očekujemo i rezultate za Područnu osnovnu školu u Josipovu i time će biti obnovljene sve škole koje su bile problematične – rekao je župan.

Iako je zima, Virovitičko-podravska županija je veliko gradilište Andrović: Već do polovice mandata ispunili smo sva predizborna obećanja

Režije upola manje

Ukupno 5,7 milijuna kuna vrijedna je energetska obnova Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, od čega je Virovitičko-podravska županija sufinancirala radove s 2,5 milijuna kuna, a ostatak je osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Gimnazija će ovom obnovom uštedjeti 57 posto za toplinsku i 53 posto za električnu energiju.

– Nakon obnove prešli smo iz D u B energetski razred, čime ćemo smanjiti režijske troškove za 50 posto i tako uštedjeti dosta novca. Taj ćemo novac moći uložiti u druge vidove rada – istaknula je ravnateljica Gimnazije Jasminka Viljevac.

Osim uštede, energetskom obnovom osigurali su se sigurniji i ugodniji uvjeti učenja, što će doprinijeti povećanju učinkovitosti obrazovanja. Nositelj projekta je Gimnazija, u suradnji sa Županijom i agencijom VIDRA.

Križnica Križnica Pronašli smo mjesto gdje vrijeme "curi" sporije Oprema je nabavljena za 26 školskih sportskih društava Poticanje lokalnog sporta Učenicima podijeljeno 390 kompleta dresova