Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Suradnja s Istrom

Ugostili istarskog župana i čelnika Pule

Istarski čelnici obišli su najznačajnije županijske projekte
1/8
Foto: Kristijan Toplak
Prilikom posjeta Istarskoj županiji, razgledali smo njihove sirane, po čemu su poznati, a ti su nam projekti jako važni, budući da i mi uskoro planiramo početak izgradnje naše prve sirane – naglasio je župan Igor Andrović

Župan Istarske županije Valter Flego, uz gradonačelnika Grada Pule, Borisa Miletića, posjetio je Virovitičko-podravsku županiju. U sklopu posjeta održao je sastanak sa županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima, odnosno zamjenicima župana Marijom Klementom i Darkom Žužakom, ravnateljicom VIDRA-e Eminom Kovač i županijskim pročelničkom za gospodarstvo i EU fondove Bojanom Mijokom.

Iako je zima, Virovitičko-podravska županija je veliko gradilište Andrović: Već do polovice mandata ispunili smo sva predizborna obećanja

U sklopu posjete, izaslanstva Virovitičko-podravske i Istarske županije obišli su neke od najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije, odnosno, Panonski drvni centar kompetencija, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, Hotel Kuriju Janković u Kapela Dvoru, te Dvorac Pejačević u Virovitici, gdje je nazočne, o samom projektu upoznao gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Foto: Kristijan Toplak

Riječ je uzvratnom posjetu, poručio je župan Flego, dodavši da je virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima u prosincu prošle godine posjetio Istarsku županiju i obišao važne projekte koje ta županija provodi.

Virovitičko-podravska i Istarska županija imaju puno toga zajedničkog, naglasio je tijekom posjeta te zahvalio domaćinima.

Oprema je nabavljena za 26 školskih sportskih društava Poticanje lokalnog sporta Učenicima podijeljeno 390 kompleta dresova

– Zahvaljujem našim domaćinima, koji su s nama razgovarali o mnogim projektima. Zajednička nam je činjenica da smo uspješni na europskim projektima. Aktivni smo i na zaštiti kulturne baštine, obnavljamo spomenike kulture kako bismo spojili turizam i poljoprivredu i kako bismo našim poljoprivrednicima omogućili da svoj proizvod što lakše prodaju, prije svega turistima – naglasio je Valter Flego, dodavši kako je ovaj posjet temelj za još bolju suradnju dviju županija u budućnosti.

– Mogu pohvaliti župana i tim i sve projekte koje smo ovdje vidjeli, ne samo u smislu izgradnje nego i održivosti i funkcioniranja, neovisno govorimo li o kulturnoj baštini, Poduzetničkom inkubatoru ili Centru kompetencija, koji i mi sami radimo. Sve je to odraz nastojanja da javnim novcem, europskim novcem poboljšamo život naših sugrađana, gospodarstva i poljoprivrede – poručio je Flego.

Foto: Kristijan Toplak

Zadovoljan je i župan Igor Andrović.

– Zahvaljujem županu Valteru Flegi i gradonačelniku Pule Borisu Miletiću na uzvratom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji. Iako smo dvije geografski različite županije, jedna na moru, druga na kopnu, imamo puno zajedničkih projekata. Prilikom posjeta Istarskoj županiji, razgledali smo njihove sirane, po čemu su poznati, a ti su nam projekti jako važni, budući da i mi uskoro planiramo početak izgradnje naše prve sirane. Obišli smo i neke druge projekte koje bismo mogli prenijeti na našu županiju. U uzvratnom posjetu pokazali smo im neke projekte koje smo mi izgradili i napravili kroz fondove Europske unije – naglasio je župan Igor Andrović.

Dvije županije nastavit će surađivati.

– Na sustavima navodnjavanja, također, možemo razmijeniti iskustva. Cilj nam je i napravili smo prvi korak da spojimo ‘plavu’ i ‘zelenu’ Hrvatsku, kako bismo pomogli našim poljoprivrednicima i obiteljskim gospodarstvima, a kako bismo svoje proizvode mogli bolje plasirati u Istarskoj županiji – rekao je Igor Andrović.

Foto: Kristijan Toplak

Kobasijada u Dugoj Međi Osma kobasijada u Dugoj Međi Na vatri se pekle kobasice i "adidas" slanina Uspješna godina Hotel Kurija Janković lani imao 4000 noćenja