Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U povodu Dana grada dodijeljena priznanja najboljima u 2020. godini

“Godina teškoća za gospodarstvo, ali i godina novih neupitnih uspjeha”

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Laureatima je na trudu i zalaganju čestitao i predsjednik Gradskog vijeća Marijan Aladrović

Nažalost, zbog pandemije koronavirusa nije se mogla održati svečana sjednica povodom Dana grada Pleternice. No, unatoč tome, a u skladu s epidemiološkim mjerama, održana je dodjela priznanja laureatima. Pojedinci su to i kolektivi koji su se svojim radom, angažmanom i trudom istaknuli u 2020.

Željko Turk Gradskom vijeću predložen drugi paket mjera pomoći gospodarstvu Oslobođeni plaćanja komunalne naknade, zakupa i podzakupa, odvoza otpada...

Istaknuti Pleterničani

Kako je koronavirus obilježio ovu godinu, tako je iznjedrio i neke nove heroje. Upravo zbog borbe protiv pandemije, Amadea Mjertan je dobila prestižnu španjolsku nagradu Princeze od Asturije. Amadea, inače rođena Pleterničanka, živi i radi u Madridu gdje je i dočekala vijest o dobivanju godišnje nagrade Grada Pleternice. Ove godine među laureatima se našla i jedna svjetska prvakinja, Mia Mikliš, prva na planetu u bodybuildingu u juniorskoj konkurenciji. Nagradu su dobili i Hrvatsko žensko društvo, Društvo Naša djeca kao i NK BSK iz Buka koji, svi redom, svojim radom i rezultatima promoviraju grad.

Tvrtka Inter u vlasništvu Zlatka Mijokovića također je ovogodišnji laureat. Tvrtka je to koja se može pohvaliti dugom tradicijom i uspješnim funkcioniranjem na tržištu. Kako i sam vlasnik kaže, u cijeloj svojoj povijesti nisu nijedan dan bili u blokadi, a ovu nagradu vidi kao poticaj za daljnji rad i prepoznavanje svih dosadašnjih napora.

U sjedištu Istarske županije upriličen prijam za veleposlanika Republike Indije u Hrvatskoj Indijci surađivali s Uljanikom, a danas Infobip posluje u Indiji

Laureatima je na trudu i zalaganju čestitao i predsjednik Gradskog vijeća Marijan Aladrović.

Gradonačelnica Antonija Jozić podsjetila je, pak, na to da je ova godina bila izuzetno teška za gospodarstvo i zdravstveni sustav.

– S druge strane, godinu su obilježili i neupitni uspjesi, uspjesi ovog grada, ali i vaši uspjesi. Vi koji ste dobili priznanja obilježili ste proteklu godinu sa svojim postignućima. Neka vam nagrade budu poticaj u vašem radu da još snažnije i bolje ostvarujete ciljeve koje ste si u svom osobnom i profesionalnom životu zadali – rekla je Jozić.

U obraćanju sugrađanima ona je naglasila kako su u Gradu donosili odluke kojima su željeli pomoći gospodarstvu, oslobađanjem poduzetnika plaćanja komunalne naknade i poreza za korištenje javnih površina, dodjeljivanjem potpora za očuvanje radnih mjesta i u konačnici donošenjem odluke o ukidanju prireza u gradu.

Glasanje traje do 6. prosinca u ponoć Građani sami biraju izgled pročelja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar koja će promijeniti vizuru grada

“Čeka nas još posla”

U godini koji je po mnogočemu bila izazovna, od smanjenja prihoda proračuna i usporavanja gospodarskih aktivnosti, donesene su odvažne i hrabre odluke usmjerene daljnjem razvoju gospodarstva. Rezultat toga su očuvana radna mjesta, čiji se broj u Pleternici nije smanjivao, nego povećavao, a u Poduzetničkoj zoni nicali su objekti i prodavale se parcele budućim investitorima.

– Brojni su uspjesi iza nas, no ponovit ću ono što uvijek govorim – nismo stavili ružičaste naočale i pogled nam nije zamagljen uspjesima, nagradama i priznanjima. Čvrsto smo na zemlji i znamo da nas čeka još puno posla. Uspjehe doživljavamo kao potvrdu da idemo u dobrom smjeru, ostvarujući viziju našeg grada – grada ugodnog življenja koji svoji potencijale ostvaruje održivim razvojem, istovremeno prateći suvremene europske trendove – zaključila je gradonačelnica.