Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
nova promocija

Goran Milić na Viru snimao epizodu serijala “Hrvatska destinacija”

Foto: Općina Vir
Njegov dojam o otoku Viru televizijski gledatelji vidjet će u serijalu “Hrvatska destinacija” koji će se emitirati na Prvom programu Hrvatske televizije u nedjelju 28. lipnja odmah nakon središnjeg Dnevnika, umjesto dosadašnjeg termina emisije u 20.30 sati

Najprije slovačka državna televizija RTVS, potom njihove novinarske i snimateljske kolege s češke državne televizije, pa velika reportaža u Slobodnoj Dalmaciji, a onda televizijski reporteri Al-Jazeere. Svi su oni proteklih tjedana posjetili Vir kako bi pisali o najvećem fenomenu hrvatskog turizma, pa je otok rekorder posjetio i jedan od najpoznatijih domaćih novinara i globetrottera Goran Milić.

Djelatnici čistog otoka Ne treba nam teretana, dovoljno je čistiti plaže

– Vir pratim već godinama, tu sam redovito svake dvije ili tri godine – kaže slavni hrvatski reporter, koji je tijekom svoje dugogodišnje karijere obišao gotovo svaki kutak na Zemlji.

Njegov dojam o otoku Viru televizijski gledatelji vidjet će u serijalu “Hrvatska destinacija” koji će se emitirati na Prvom programu Hrvatske televizije u nedjelju 28. lipnja odmah nakon središnjeg Dnevnika, umjesto dosadašnjeg termina emisije u 20.30 sati.

– Godinama je iz meni neshvatljivih razloga ovaj otok bio označen kao preizgrađeno mjesto i simbol divlje gradnje, ali to ne odgovara stvarnosti. Vir je sređeno i urbanizirano mjesto, što je vidljivo golim okom. Kada se dovrši gradnja cijeloga vodovodnog i kanalizacijskog sustava pa cijeli otok bude imao vodu i kanalizaciju, Vir će biti vrh – rekao je Milić za Virski list.

Općina podijelila novac za nabavu školske opreme Više od pola milijuna kuna potpore za školsku opremu

Tijekom snimanja reportaže Milića su pratili direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, dok su načelnik Općine Vir Kristijan Kapović i njegov zamjenik Antonio Vučetić bardu hrvatske televizijske reportaže bili među sugovornicima.