Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području županije

Gotovo 15 milijuna kuna za novu opremu i prilagodbu ambulanti invalidima

1/7
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Župan je obišao radove na ambulanti u sisačkom Galdovu gdje je uloženo oko 200.000 kuna u opremu te sanaciju pristupne rampe za invalide i prilagodbu sanitarnog čvora za potrebe osoba s invaliditetom i onih sa smanjenom pokretljivosti

Na području Sisačko-moslavačke županije već treću godinu provodi se projekt opremanja ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području županije koji obuhvaća ukupno 22 objekta Domova zdravlja Kutina, Sisak i Petrinja.

radovi "teški" 11,3 milijuna kuna Sigurniji promet obnovljenim Galdovačkim mostom

Nositelj projekta je Županija, a njegova je ukupna vrijednost 14,87 milijuna kuna od kojih se 12,124 milijuna (81,54%) sufinancira bespovratnim sredstvima iz fonda EU. Ostatak je ulaganje Županije. Radovi na svim domovima trebali bi biti gotovi do 31. svibnja ove godine, a kako napreduju uvjerio se i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić pirlikom obilaska ambulanti u sisačkom Galdovu.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Prilagodba objekata

– Ukupna vrijednost tog projekta je više od 14,5 milijuna kuna. Oko osam milijuna kuna se odnosi na ulaganja u opremu. Tako je i ovdje u Galdovu ugrađena oprema u vrijednosti oko 100 tisuća kuna. Ostatak se odnosi na poboljšanje infrastrukture, gradnju prilaznih rampi i prilagodbu sanitarnih čvorova za osobe s invaliditetom. U te radove uloženo je u Galdovu također blizu 100 tisuća kuna. Gledajući sisački Dom zdravlja, na taj je način na deset lokacija Doma uloženo više od četiri milijuna kuna – rekao je župan koji je i ovom prilikom donio zaposlenicima zaštitnu opremu, maske, odijela...

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Nastavlja se uređenje školskih igrališta u nadležnosti Županije Kod sisačke Gimnazije sada se može igrati košarka, nogomet, rukomet, odbojka...

Okosnica projekta je, dakle, nabava medicinske opreme za domove zdravlja i koncesionare (informatička oprema, dentalna oprema, dijagnostičko-terapijski uređaji, oprema za sterilizaciju i sva ostala oprema za opremanje ambulanti) te infrastrukturni radovi na objektima domova zdravlja koji se izvode s ciljem prilagodbe objekata domova zdravlja osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Radovi na 22 lokacije

Prva faza projekta, nabava medicinske opreme vrijedne 8,176 milijuna kuna, završena je te je za koncesionare primarne zdravstvene zaštite u Novskoj, Glini, Sisku, Petrinji, Dvoru, Kutini, Sunji i Lekeniku nabavljeno opreme u vrijednosti nešto većoj od 1,9 milijuna kuna, a ostatak se odnosi na opremu samih Domova zdravlja. U tijeku su infrastrukturni radovi na objektima domova zdravlja u Sisku (10 lokacija), Kutini (6 lokacija) i Petrinji (6 lokacija).

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Sportske igre mladih Stotine učenika natjecalo se diljem županije, a najbolji su izborili finale u Splitu

Ukupna ugovorena vrijednost svih građevinskih radova je 5,262.810 kuna (uključen PDV). Radovi će se, dakle, izvoditi na ukupno 22 lokacije triju domova zdravlja, a planirani su sljedeći zahvati: gradnja liftova, kosih rampi i platformi, gradnja i rekonstrukcija sanitarnih čvorova za osobe s invaliditetom, postavljenje protukliznih podova i zamjena vrata.